Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.05.2023.

18:30

Partizan ubedljiv – crno-beli poveli u polufinalu ABA lige

Košarkaši Partizana su u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige pobedili Cedevita Olimpiju sa 85:70 i tako poveli u ovoj seriji sa 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan ubedljiv – crno-beli poveli u polufinalu ABA lige
Starsport

Najefikasniji kod crno-belih je bio Džejms Naneli sa 18 poena, Madar je imao 13. dok je Dante Egzum dodao 11.

Kod gostiju Jogi Ferel je bio najbolji sa 13 poena, Karlo Matković je imao jedan manje, a Zoran Dragić je upisao deset.

Počela je Cedevita Olimpija bolje ovaj prvi duel polufinala ABA lige, ali iz te dobre igre nisu uspeli da steknu neku veću prednost. Imali su vođstvo od 6:4, posle čega je usledila serija Partizana od 14:2, tako da je posle prve četvrtine na semaforu stajalo 18:8. Crno-beli su naplatili svoju dobru igru u odbrani koju smo gledali tokom celog prvog poluvremena.

Kod crno-belih je dominirap Džejms Naneli koji je posle 20 minuta košarke upisao 16 poena. Ništa lošiji nisu bili ni Jam Madar, kao ni Dante Egzum koji su kažnjavali sve loše odluke o odbrani Cedevite.

Moramo napomenuti i da je Partizan u prvom poluvremenu dosta poena postigao iz kontranapada i to posle ukradene lopta uglavnom Zeka Ledeja.

Na kraju su izabranici Željka Obradovića na poluvreme otišli sa prednosti od 42:26, a broj primljenih poena dovoljno govori, kakvi su u defanzivi bili košarkaši Partizana.

U drugom delu utakmice, tačnije u trećoj četvrtini smo videli jednu malu krizu u igri košarkaša Partizana.

Dosta grešaka u napadu, crno-beli su imali problema da dođu do poena, ali ono što je najbitnije po njih to je da razlika nije padala, najviše što su gosti prišli u trećem kvartalu je bilo -12 i to u dva navrata.

Ta loša igra Partizana nije dugo trajala i kada to nisu iskoristili gosti, crno-beli su pred kraj dodali gas i na odmor između treće i četvrte četvrtine otišli sa 60:42.

Već se tad moglo naslutiti da će Partizan odneti pobedu na ovom meču. U poslednjem periodu nije bilo problema, crno-beli su rutinski finiširali meč, čak je Željko Obradović do kraja svim igračima dao šansu i na kraju su crno-beli stigli do prve pobede u polufinalu ABA lige.

U utorak će imati priliku i da se plasiraju u finale jer je tad na programu utakmica broj dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d