Nova vest
Košarka

Petak, 26.05.2023.

16:43

Murić: Ako ne verujemo u pobedu nad Partizanom, ne treba ni da dolazimo u Beograd

Ako iko iz tabora Ljubljančana poznaje "do koske" Košarkaški klub Partizan to je definitivno Edo Murić - svojevremeno član crno-belih.

Izvor: B92

Autor:B92

Murić: Ako ne verujemo u pobedu nad Partizanom, ne treba ni da dolazimo u Beograd
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Murić će zajedno sa saigračima sa Cedvita Olimpijom u nedelju od 19:30 pokušati da priredi iznenađenje i porazi crno-bele u Areni u prvoj utakmici polufiinala plej-ofa ABA lige.

Pred gostima je, dakako, izazov sezone.

"Zadovljan sam što smo prošli u polufinale gde i pripadamo. Partizan je do sada pokazao najviše ove sezone u ABA ligi, bili su odlični i u Evroligi. Svesni smo da ispred nas stoji ekstremno zahtevan protivnik, ali se pripremamo kao i za bilo koji drugi meč.Učinićemo sve da neutrališemo njihove prednosti i na kapitalizujemo naše. Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo i daćemo sve da priredimo iznenađenje", kaže Murić.

Adut Ljubljančana kaže da će prvi meč koji nadolai biti od velike važnosti za ishod serije.

"Jedinu slabost koju su pokazali u četvrtfinalu je istrošenost posle evroligaških borbi i eliminacije. Svi znamo koliko je teško oporaviti se posle onakvog poraza kao što je bio njihov protiv Reala. i u tom stanju su morali da igraju protiv tima koji sjajno vodi Anrej Žakelj. Dva meča su bila odlična, izjednačena, ali je treći pokazao koliko je Partizan bolji tim. Partizan je protiv nas favorit, ali prvi meč može pokazati mnogo toka, i biće izuzetno važan. Nadam se da ćemo imati dobar dan. Svežiji smo, mnogo je teških utakmica iza Partizana i definitivno su u boljem ritmu".

Veruje da Partizan nije nepobediv, kaže da je pre svega potrebno da njegovi saigrači imaju veru da se može do trijumfa. Ne beži od toga da je Partizan veliki favorit.

"Uloga favorita nije laka, svi znamo kako je to biti u poziciji u kojoj jednostavno morate da pobedite i svaki kiks je katastrofa. Ali u Partizanu su na to već navikli i mi moramo da se borimo za svaku loptu. Ako ne verujemo u to da možemo da ih pobedimo, onda nema ni svrhe ići za Beograd".

Neizbežan je bio Murićev osvrt na "najbolje navijače" koje ima Partizan.

"Igrao sam za Partizan i znam kakve navijače ima, i mogu reći da su Grobari najbolji navijači na svetu. To su i potvrdili i ove sezone u Evroligi, Partizan je imao najveću posetu u gotovo svakom kolu. To mnogo govori o njima i stvarno ne znam da li je bilo koji klub imao tako konstantnu i masovnu podršku sve vreme čitave sezone. Znam da će Partizan imati veliku podršku i u Ljubljani. Nadam se da ćemo videti više naših navijača u drugoj utakmici".

Minule sezone Cedevita Olimpija je eliminisana u polufinalu od Crvene zvezde.

"Ove sezone biće potpuno drugačije nego tada protiv Zvezde. Prošle sezone imali smo veliku seriju, vezali smo 14-15 poebada, hemija u ekipi je bila totalno drugačija nego sada, to nije tajna. Prošle sezone Zvezda nije bila tako dobra kao što je sada Partizan. Spremamo se za Partizan koji je praktično juče igrao protiv Reala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve