Nova vest
Košarka

Petak, 26.05.2023.

12:20

NBA u Železniku

Finale juniorskog turnira NBA Arena Sport, čiji je domaćin KSS, održaće se u dvorani FMP u Železniku, saopštila je NBA.

Izvor:

Autor:

NBA u Železniku
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Turnir će biti na programu od petka 26. maja do nedelje, 28. maja, a u okviru turnira učestvovaće osam najboljih omladinskih košarkaških timova iz Hrvatske, Srbije i Slovenije sastavljenih od 80 dečaka i devojčica uzrasta od 13 do 14 godina koji će se takmičiti u grupnoj fazi.

Izaslanici američkog Stejt departmenta za sport i bivši profesionalni košarkaši Ajzea Ostin i Tadž Mekvilijams-Frenklin istakli su značaj događaja i upravo će oni nagraditi pobedničke timove prstenovima, majicama i kapama učesnike NBA junior turnira.

Takođe, oni će dodeliti nagrade pobednicima i najboljim pojedincima juniorskog NBA Arena Sport turnira u obe konkurencije. Dva dečaka i dve devojčice će takođe biti izabrani da se takmiče u budućem NBA turniru.

"Želimo da se zahvalimo Arena Sportu na podršci Jr. NBA programu u protekle četiri godine i na tome što su odigrali ključnu ulogu u angažovanju navijača i podršci razvoja omladinske košarke na Balkanu", rekao je pomoćnik potpredsednika NBA košarkaških operacija za Evropu i Bliski istok Nil Majer i dodao:

"Ovaj turnir će pružiti uzbudljivu priliku za neke od najboljih mladih talenata u regionu da se takmiče zajedno sa svojim vršnjacima iz susednih zemalja i učestvuju u promociji osnovnih vrednosti igre."

Jr. NBA je globalni omladinski košarkaški program za dečake i devojčice koji ih uči osnovnim veštinama kao i osnovnim vrednostima košarkaške igre – timskom radu, poštovanju, odlučnosti i nastoji da pomogne u rastu i poboljšanju košarkaškog iskustva i znanja mladih igrača, trenera i roditelja.

Tokom sezone 2022-23, Jr. NBA će zajedno dostići brojku od skoro 50.000 mladih u 28 zemalja u Evropi i na Bliskom istoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve