Stefan Birčević nosio drugačiju opremu od saigrača

Trofejni srpski reprezentativac Stefan Birčević na utakmici Evrokupa nosio drugačiju opremu od saigrača.

Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Na neobičan i originalan način trofejni košarkaš i član rumunskog Kluža skrenuo je pažnju i ukazao na to koliko je bitno pomagati ugroženim, višedetnim porodicama naše zemlje i regiona kroz akciju Koš za sreću.

Birčević je utakmicu Evrokupa igrao protiv Burse u opremi svog Kluža, ali se jedan deo iste razlikovao - čarape.

Na njima je bila poznata nasmejana lopta Koša za sreću koji već devet godina pomaže ugroženima u Srbiji i regionu.

Od juna 2014. humanitarna utakmica poznatih i sportista Koš za sreću pomaže ugrožene porodice, samo od poslednje tri utakmice je prikupljeno oko 3.500.000 dinara, odnosno blizu 30.000 evra, a kroz pomenute mečeve prošlo je preko stotinu učesnika, kao i Stefan Birčević.

Osvajač srebrne medalje sa Srbijom na Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i Olimpijskim igrama, ovim gestom je na velikoj sceni ukazao na značaj ovakvih udruženja.

"Igrao sam sve najveće moguće košarkaške utakmice, finala Olimpijskih igara, Svetskog i Evropskog prvenstva. Ti mečevi ne mogu da se porede ni sa čim, ali je i Koš za sreću utakmica koja ne može da se poredi ni sa čim. Prvi put sam igrao 2021. i neverovatna je doza emocija i lepih osećanja u jednočasovnoj košarkaškoj utakmici koja jednom godišnje ulepša nečiji život", rekao je Birčević u junu 2022. posle utakmice na Kalemegdanu.

I ove godine će se Koš za sreću igrati krajem juna na Kalemegdanu za ugrožene, višečlane porodice

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.