Nova vest
Košarka

Nedelja, 26.03.2023.

09:50

U jeku trke za Top 8 EL, Partizan igra važan meč ABA lige

Košarkaši Partizana u 23. kolu ABA lige dočekuju ekipu Cedevita Olimpije.

Izvor: SS

Autor: SS

U jeku trke za Top 8 EL, Partizan igra važan meč ABA lige
Photo by: Dimitrije Vasiljeviæ/STARSPORT

Utakmica u beogradskoj Štark areni počinje u 19.00.

U pitanju je susret prvoplasiranog i četvrtoplasiranog tima na tabeli, koji i jednima i drugima znači u borbi za što bolji plasman pred ulazak u plej-of regionalnog takmičenja.

Partizanu ovaj meč dolazi u jeku borbe za Top 8 Evrolige, između tri utakmice u Beogradu. Olimpijakos je pao (90:75), a naredne sedmice u duplom kolu gostovaće Barselona, pa Real Madrid.

Dok misli idu ka tim duelima, tim Željka Obradovića mora da savlada Cedevita Olimpiju kako bi zadržao prvo mesto na Jadranu i prednost domaćeg terena do kraja sezone.

U suprotnom, Crvena zvezda bi to mogla da iskoristi, s tim da je njen duel protiv Mornara u Baru odložen za 20. april.

"Okrećemo se onom što dolazi, a to je jako važna utakmica u nedelju protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi. Tu nećemo moći da računamo na Lesora, kao i na još dve u ABA ligi. Rekao sam igračima sinoć da odmah idu kući na spavanje, da se dobro odmore i da se danas pripremimo kroz jedan trening za Olimpiju. Nama će svaka sledeća utakmica biti još bitnija. Videćemo dokle možemo da izdržimo. Imali smo odličnu utakmicu protiv Virtusa, pa smo zbog velike potrošnje odigrali slabije protiv Milana. Utakmica protiv Cedevita Olimpije nam je mnogo važna, možda i bitnija od svih koje dolaze", istakao je Obradović.

Plejmejker crno-belih Aleksa Avramović izjavio je da njegovi saigrači moraju da se što pre osveže pred utakmicu sa ekipom iz Ljubljane.

"Mnogo je važno da se danas do treninga misli slegnu i ohlade glave nakon velike pobede. Dolazi nam Cedevita Olimpija, ekipa koja nas je u prvom delu sezone pobedila u Ljubljani i koja baš protiv Partizana uvek igra dobro. Imaju nekolicinu iskusnih igrača koji će znati da iskoriste svaki pad u našoj energiji i svaku lošu odluku. Zbog toga moramo da se kako znamo i umemo što više osvežimo, usvojimo plan utakmice koji nam je stručni štab pripremio i držimo se toga. Znamo da slobodnih karata više nema i sigurno je da bi nas atmosfera nalik onoj od sinoć puno podigla i dala nam dodatnu energiju", istakao je Avramović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve