Nova vest
Košarka

Utorak, 21.03.2023.

19:09

Kubanac sa metalnom šipkom na bivšeg igrača Zvezde – Birčević i Gordić ga smirivali VIDEO

Košarkaš Kluža Karel Guzman bio je vinovnik nemilih scena na susretu rumunskog prvenstva protiv ekipe Oradee.

Izvor:

Autor:

Kubanac sa metalnom šipkom na bivšeg igrača Zvezde – Birčević i Gordić ga smirivali VIDEO
Foto: Profimedia

Igrao se 13. minut kada ga je osvajač Nikola Marković, nekadašnji igrač Crvene zvezde i osvajač medalja sa nacionalnim timom na Univerzijadi i Mediteranskim igrama, začakio pri izlasku iz igre.

Kubanac je pao na zemlju i nije uspeo da se iskontroliše i samo pređe preko toga. Zapravo je otišao u skroz drugu krajnost. Prvo je na samom parketu pokušao da se obračuna sa srpskim košarkašem, a obuzdavali su ga saigrači i nekadašnji igrači Partizana Stefan Birčević i Nemanja Gordić.

Guzman je isključen zbog toga, a potom je izašao napolje do obližnjeg gradilišta gde je pronašao metalnu šipku. Uneo ju je nazad u halu sa namerom da njome udari Markovića, ali je u tome sprečen. U tome ga je sprečio još jedan saigrač Andrija Stipanović, nakon čega se i policija umešala.

''Nakon izlaska s terena igrač se nasilnički ponašao. Izašao je iz dvorane, otišao do obližnjeg gradilišta, u ruku uzeo rebrastu šipku i počeo se vraćati u dvoranu. U jednom trenutku ga je zaustavio saigrač, a obezbeđenje mu je oduzelo predmet'', stoji u saopštenju organa reda.

Guzman se posle meča koji je Oradea dobila (82:74) izvinio za svoje ponašanje.

''Žalim zbog svojih postupaka i želim da se izvinim klubu, svojim suigračima i svima koji su bili tamo. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. I razumem da ne odražava vrednosti naše ekipe i sporta. Želim da budem jasan i da kažem da sam bio izazvan od protivnika i člana njihovog stručnog štaba na zagrevanju. Shvatam da kao košarkaš imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pokazao najgore od sebe'', rekao je bek iz Havane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve