Nova vest
Košarka

Subota, 18.03.2023.

14:16

Mijatović: Protivnik je po pravoj meri

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović rekao je da će njegov tim pokušati da odbrani domaći teren protiv Mege.

Izvor: DP

Autor: DP

Mijatović: Protivnik je po pravoj meri
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanoviæ

Čačani će u 22. kolu ABA lige dočekati tim Marka Baraća, a meč se igra u nedelju od 17 sati.

"Protivnik je po pravoj meri. Mega je ekipa u poslednjih gotovo dva meseca ima poraze samo od Partizana u ABA ligi i Crvene zvezde u finalu Kupa. Nalazi se u velikoj seriji pobeda i ima puno samopouzdanja. Mega je prebrinula probleme oko opstanka u ligi i sad se bori za plasman među najboljih osam ekipa. Ima tim koji je dobro selektiran, ima mnogo mladih igrača, kao i nekoliko iskusnih, a svi oni su izuzetne atlete", rekao je Mijatović.

Na pet utakmica do kraja ligaškog dela Mega je sa učinkom 10-11 u dobroj poziciji da se domogne plej-ofa, dok je Borac na skoru 5-16.

"Mega igra brzo u tranziciji, tako da ćemo morati da odgovorimo na mnogo stvari. Potrebno je da budemo čvrsti u odbrani, moramo da pariramo u kontakt igri, da puno trčimo. Odlično smo radili i trenirali tokom sedmice, tako da spremno čekamo utakmicu. Nadam se da ćemo sa čačanskom publikom, koja je uvek naš šesti igrač, uspeti da dođemo do zlata vredne pobede", poručio je Mijatović.

Košarkaš Borca Uroš Čarapić veruje da njegova ekipa može da se suprostavi beogradskom timu na pravi način.


"Od završetka utakmice u Baru fokusirali smo se na pripremu duela sa Megom. Poznajemo se, igrali smo već jednom ove sezone, ali i svake prethodne. Verujem da smo učinili sve da se spremimo najbolje što u ovom momentu možemo. Ako sve prođe dobro, a nadam se da hoće, sledi nam meč odluke protiv MZT-a. Iskreno se nadam da će biti puna hala u nedelju. Verujem da ljudi u gradu znaju koliko nam je potrebna pomoć. U klubu sam već 20 godina i slobodno mogu da kažem da svaki igrač pruža sve od sebe da ostvarimo cilj”,
rekao je Čarapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve