Nova vest
Košarka

Petak, 17.03.2023.

10:30

Lesor suspendovan na tri utakmice VIDEO

Centar Partizana Matijas Lesor suspendovan je na tri utakmice ABA lige i kažnjen novčano sa 10.000 evra zbog incidenta na "večitom" derbiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Lesor suspendovan na tri utakmice VIDEO
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

ABA liga kaznila je Francuza "zbog guranja i kasnije udaranja igrača Crvene zvezde Filipa Petruševa", navodi se u odlicu disciplinskog sudije Hrvoja Vidana.

Lesor će zbog ove suspenzije propustiti mečeve sa Cedevita Olimpijom, FMP-om u Železniku i Igokeom.

Zvezda je zbog Lesorovog fizičkog nasrtaja na Petruševa podnela krivičnu prijavu, a centar crveno-belih je u četvrtak dao izjavu policiji.

Obrazoloženje

ABA liga je objasnila zašto je odredila ovu kaznu za Lesora.

"Kako dosadašnje ponašanje Matijasa Lesora ne upućuje da će isti ponoviti prekršaj, disciplinski sudija je primenio novčanu kaznu u donjem rasponu i minimalnu propisanu suspenziju od tri utakmice neigranja kako je propisano čl. 27.1. DPABA u svezi s čl. 17 DPABA, te smatra da je ovako izračenom kaznom izražen društveni prekor primeren vrsti i okolnostima počinjenog prekršaja"
, navodi se u saopštenju ABA lige.

MVP

Lesor je dominirao na "večitom" derbiju odigranom u ponedeljak i predvodio Partizan do pobede nad Zvezdom 92:81, posle preokreta sa -18.

Francuz je postigao 27 poena (6/10 iz igre) uz osam skokova i čak 14 iznuđenih faulova (15/21 slobodna) za indeks korisnosti 38.

Još pet kola

Partizan se pobedom u derbiju osamostalio na vrhu ABA lige sa 19-2, dve pobede ali i mečom više od Zvezde.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još pet kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve