Nova vest
Košarka

Nedelja, 05.02.2023.

09:22

Zvezda gosti Igokeu, Mega na Partizan

Utakmicama 18. kola ove nedelje "večiti" rivali nastavljaju bitku za prvo mesto u ABA ligi.

Izvor: SS

Autor: SS

Zvezda gosti Igokeu, Mega na Partizan
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Crvena zvezda će od 16.30 dočekati Igokeu u dvorani "Aleksandar Nikolić" i pokušati da nastavi sjajan niz koji ima na Jadranu.

Trenutno je na skoru 15-1, sa utakmicom manje od Partizana koji ima jedan poraz više, te bi trijumfom izabranici Duška Ivanovića ostali na prvom mestu.

"Ekipa Igokee je dobar tim sa brojnim vrlo iskusnim i kvalitetnim igračima i njihova mesto na tabeli nije u skladu sa onim šta taj tim može. U međuvremenu su promenili trenera i tim će sigurno pozitivno reagovati. Igraće sigurno sa mnogo energije, htenja i želje. Na tu energiju moramo da odgovoramo na pravi način, da uhvatimo ritam i da dođemo do pobede u periodu u kome nismo imali vremena mnogo da treniramo i da radimo", izjavio je trener crveno-belih.

Partizan će se vratiti u Halu sportova na Novom Beogradu, nekadašnjoj kući, gde će gostovati Megi od 18.30.

Mega je tim nadomak plej-of zone sa skorom 7-10, a pred ovaj susret "poziva" se na prošlosezonski trijumf nad crno-belima kada je u "Pioniru" bilo 93:90.

Izabranici Željka Obradovića će odigrati četvrtu utakmicu u sedam dana, jer će posle Mornara, Asvela i Žalgirisa, izaći na crtu timu Marka Baraća.

"Očekuje nas veoma teška i važna utakmica. Imamo iskustvo od prošle godine sa Megom koje nas opominje i sigurno da moramo ući u taj meč maksimalno pripremljeni. Mlada su i ambiciozna ekipa koja će sigurno dati sve od sebe protiv nas. ABA liga je za nas važna i ova utakmica je čak i važnija nego ona koju smo sinoć dobili u Kaunasu", istakao je Obradović.

Trener Mege Marko Barać ističe da je pred njegovim izabranicima još jedan veliki izazov.

"Partizan je trenutno najbolji napadački tim u evroligi. U poslednje vreme igra izvanredno u oba pravca i kao rezultat toga pobeđuje većinu protivnika u oba takmičenja sa ogromnom razlikom. Ova utakmica je za nas veliki ispit, ali i veliko zadovoljstvo. Pozivam sve ljubitelje košarke da dođu i da uživaju u košarci", rekao je Barać.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve