"Nije Obradović lud; Sve je to razmaženo i bahato, derišta"

Trener Tamiša Bojan Jovičić imao je šta da kaže na konferenciji za medije nakon poraza njegovog tima protiv Metalca rezultatom 86:83 u okviru KLS.

Izvor: B92
Podeli
Foto::KLS
Foto::KLS

Jovičić nije bio zadovoljan zalaganjem igrača, a naročito onih mlađih.

"Mi govorimo o sprskoj košarci i razvijanju mladih talenata? Mogu da poštujem svačije rezultate i uspeh, ali ne volim da neko priča o stvarima o kojima nema pojma. Mi smo budale, dovodimo strance zato što imamo 300 mladih igrača i kao, ne sviđa nam se da igraju mladi, igraće stranci. A stranci su tri puta jeftiniji od naših. Dam šansu detetu od 19 godina, koje za šest minuta ima četiri izgubljene lopte i neće da trči nazad u odbranu. Ima svog igrača, drugara slobodnog, koji odlično šutira. Neće da mu pusti ekstra pas, jer je sam. To je sve razmaženo, bahato... Ali mi treneri u KLS smo mentoli, mi ne prepoznajemo talenat, mi idemo na siguricu", rekao je Jovičić.

Nije se na tome zaustavio.

"U KLS treba zabraniti strance, a treba da pustimo da igraju u reprezentaciji? Ko je onda bre ovde lud? Ko bre više vodi računa o košarci? Interes košarke su Zvezda i Partizan. Sve je to okej, ali što neko ne pita zašto tamo ne igraju mladi igrači. Koliko se sećam kada je Partizan prvi put igrao Fajnal for, tu su bili Divac, Paspalj, momci od 19-20 godina, što oni ne razvijaju mlade? Zato što nisu dovoljno dobri. Ja ne verujem da je Željko Obradović lud da ne pusti da igra Đorđije Jovanović ili Tristan Vukčević, jer ti igrači ne mogu da odgovore zahtevima vrhunske košarke", dodao je Jovičić.

Još jednom se vratio na ponašanje mladih košarkaša.

"Druga stvar, ja ne znam gde u Španiji oni biraju mlade igrače. U ACB ligi mislim da mogu da prebrojim na prste jedne ruke igrače mlađe od 22-23 godine, a evropski su šampioni. Koji su to igrači? Koliko imaju stranaca? Koje više bajke mi pričamo, da razvijamo igrače, da razvijamo derišta? Ko ima kvalitet, radnu etiku - igraće. Ja danas gledam kako igrač od 22 godine odgovara onom od 32 godine?! Svađa se s njim! Šta je sa njima? Za to je u moje vreme išao šamar. Bolje da vaspitavamo tu decu, da budu normalni ljudi, sportisti, a ne nabeđeni egocentrici. Samo statistika, pare, niko o košarci ne razmišlja. Da igra košarku, gde da igra?", upita je na kraju Jovičić i završio:

"Izvinite što sam otišao van teme, ali o ovome mora da se priča."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.