Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.12.2022.

12:41

Lesor: Zvezda je sledeća na meti

Kritike su krenule da se skupljaju na račun Partizana, zbog loše serije i katastrofalne odbrane. Međutim, crno-beli su u nedelju odgovorili na perfektan način.

Izvor: B92

Autor:B92

Lesor: Zvezda je sledeća na meti
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Čvrstom odbranom i ozbiljnim napadom, ubedljivo su savladali podgoričku Budućnost u Beogradu.

Izabranici Željka Obradovića se već spremaju za istorijski duel sa Crvenom Zvezdom u Evroligi u četvrtiak od 20:30 časova.

"Pobeda protiv Budućnosti neće značiti apsolutno ništa ako ne ponovimo isto protiv Zvezde. Sada smo imali predjelo, ali ono glavno na meniju dolazi u četvtak", rekao je Lesor i dodaje:

"Mi smo prava ekipa, koja se raduje uspesima, bez obzira ko postiže poene, ko je na parketu, uvek ćemo pokazati radost i podršku. Čuvamo jedni drugima leđa. Videli ste sa Gregorom, budućnost je pred njim i drago mi je što smo se svi poradovali zajedno sa njim na terenu. Morali smo da se vratimo pobedama, pre svega zbog timskog samopouzdanja, da pokažemo sami sebi kako možemo da igramo".

Obradović je imao prostora da raspodeli minutažu, Panter i Ledej su odmarali, proveli su na parketu "samo" 18 minuta na parketu, dok su Vukčević 15 poena, Trifunović 12 poena, Madar 14 poena i Anđušić 11 poena bili su predvodnici u timu.

"Pobeda u pravom momentu, tačnije, prava igra u pravom momentu. Pokazali smo da možemo da igramo svih 40 minuta na visokom nivou protiv ekipe koja se bori za najbolje četiri pozicije u ABA ligi. Generalno podigla nas je pobeda pred važan derbi u Evroligi. Pokazali smo da možemo da igramo i odbranu na visokom nivou. Nije to nešto što nismo radili ove sezone u nekoliko navrata, ali verujem da to možemo na svakoj utakmici. Na tome radimo, svaki dan, iza zatvorenih vrata. Verujem u ovu ekipu, a mislim da i ostali moji saigrači slično razmišljaju kao i ja", priča Anđušić posle utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve