Nova vest
Košarka

Petak, 25.11.2022.

10:00

Maljkovićeva nezadovoljna: Mnogo ružno, nedopustivo ružno

Selektorka Srbije Marina Maljković nije zadovoljna uprkos pobedi protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Maljkovićeva nezadovoljna: Mnogo ružno, nedopustivo ružno
Foto: KSS

Srbija je savladala Bugarsku 79:51.

"Sada pričamo kao da smo izgubili. Nismo, pobedili smo. Bugarska je promenila sastav za ove dve utakmice, ostale su samo četiri igračice iz svih prethodnih akcija. Ima mnogo mladih željnih dokazivanja i punih energije. Iako to nije neki visok nivo kvaliteta", rekla je Maljkovićeva, prenosi zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Ona je uputila izvinjenje navijačima za igru u drugom poluvremenu.

"Brine me i sve vreme mi je prolazilo kroz glavu, sve ono vezano za užasno tešku sezonu ove godine. Sa Svetskim prvenstvom, novim VNBA pravilom da sve igračice moraju u klubu da budu prvog maja, da se Evropsko prvenstvo igra od 15. juna. Verujte mi u ženskoj košarci u Evropi, pa i svetu nije bila toliko teška situacija. Evo, sad sam pričala sa saradnicima, vezano za naše planove, mi ćemo morati mesec dana kasnije da krenemo", dodala je selektorka Srbije.

Maljkovićeva je ponovila da je Srbija odigrala dva različita poluvremena.

"Ovo nije nikakav izgovor. Očigledno je da smo odigrale dva različita poluvremena. Mnogo ružno, nedopustivo ružno, drugo. To nama ne može da se dešava. Pravi timovi, šampionski timovi, uvek igraju na istom nivou. Nismo smeli da izgubimo treći period, da nam lopte ispadaju, da mašimo toliko zicera, da budemo toliko isključene glave. Tako se ne ponašaju pravi šampioni. Kada ne budem ušla sa istim stavom protiv svakog rivala, prestaću da se bavim ovim poslom. Svaka moja košarkašica mora to isto da oseća", navela je Maljkovićeva.

Ona je istakla da zna koliko našim košarkašicama znači da igraju za Srbiju.

"Drago mi je kada vidim da su tu i neke igračice, koje ne mogu da igraju. Maja Škorić, Maša Janković... Znam koliko svim devojkama znači kada su u reprezentaciji"
, zaključila je selektorka Srbije.

Srpska košarkašica Nevena Jovanović izjavila je da je bitna pobeda.

"Ovo je jedna od onih utakmica kada pobediš, a ne možeš da budeš srećan. Jer, mi smo izgubili treću četvrtinu, četvrtu igrali nerešeno. Svaka čast ekipi Bugarske na postavljenoj igri u drugom poluvremenu. Misli da smo mogli bolje. Imali smo puno grešaka, ali šta je tu je. Bitno da smo pobedile", navela je Jovanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve