Nova vest
Košarka

Subota, 19.11.2022.

21:59

Cedevita trojkama slomila Igokeu VIDEO

Košarkaši Cedevita Olimpije slavili su u Laktašima protiv Igokee rezultatom 74:85 u meču sedmog kola ABA lige.

Izvor:

Autor:

Cedevita trojkama slomila Igokeu VIDEO
Foto: ABA/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Domaćin je bolje ušao u meč i vodio tokom većeg dela prvog poluvremena, a na pauzu je otišao sa prednošću od osam poena. Cedevita je silovito krenula u nastavku i serijom 15:5 preokrenula, povela nešto većom prednošću, samo da bi se Igokea vratila i izjednačila pred poslednjih 10 minuta.

Povela je Igokea u odlučujućoj deonici i tako je bilo sve do sredine iste kada kreće rafalna paljba protivnika. Redom su trojke pogađali Ferel, Murić i Rebec i tako rešili pitanje pobednika.

Kod ekipe Jurice Golemca istakao se pomenuti Jogi Ferel sa 20 poena, pet skokova i četiri asistencije. Najbolji u poraženoj ekipi je bio Brajant Kroford sa 22 poena, pet asistencija i isto toliko ukradenih lopti.

Ovo je bila četvrta pobeda za Cedevitu koja je odigrala meč manje, a ima isto onoliko trijumfa koliko i Igokea uz jedan poraz manje. U narednom kolu igraju sa Zadrom, dok će Igokea na gostovanje trenutno prvoplasiranom FMP-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve