Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.10.2022.

20:00

Partizan ne može bez drame, ali pobeda se piše

Košarkaši Partizana pobedili su Studentski centar rezultatom 91:82 u meču trećeg kola ABA lige.

Izvor:

Autor:

Partizan ne može bez drame, ali pobeda se piše
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs

Bila je to prva utakmica ekipe Željka Obradovića pred domaćom publikom nakon gostovanja u Zagrebu, Berlinu, Skoplju i Vitoriji i treći trijumf u regionalnom takmičenju u isto toliko utakmica.

Samo 48 sati nakon gostovanja u Španiji i produžetaka u drami protiv Baskonije, crno-beli su stigli u srpsku prestonicu i bilo je za očekivati da će noge biti „teške“ u ovom meču. Obično nakon utakmica u Evroligi tako biva, a to je i ovaj meč potvrdio. Barem tri i po četvrtine istog.

Šuterski su raspoloženi ušli gosti u meč i sa dve trojke stekli prvu opipljivu prednost neke od ekipa na ovom meču. Potom se zaigralo u serijama, a prvu su započeli igrači Partizana kada su sa sedam poena bez odgovora prešli u vođstvo, samo da bi protivnik napravio 8:0 i naterao Obradovića na prvi tajm-aut na kom je besneo na svoje igrače, prvi od mnogih na ovom susretu.

Nisu imali crno-beli rešenje za bekovski duo Džekson-Drežnjak koji su ubrzo postali dvocifreni. Omaleni američki plejmejker (173cm) je do poluvremena imao 12 poena za manje od 10 minuta na parketu i to bez promašaja iz igre, a identičan poenterski učinak je ostvario i njegov hrvatski saigrač.

Na drugoj strani je svoje saigrače sjajno razigravao Dante Eksum koji je imao šest asistencija u prvih 20 minuta, ali su ipak slobodna bacanja bila ta koja su pravila razliku. Doduše, minimalnu. Partizan je sa samo poenom razlike otišao na pauzu iako su penale šutirali 15/17 naspram protivnikovih 6/13.

U nastavku smo gledali nešto slično. Čim bi neka od ekipa stekla nekoliko poena prednosti, druga bi se aktivirala i po ko zna koji put izjednačila i dovela do smene prednosti.

Tako sve do sredine poslednje deonice kada se razigrao najpre Jam Madar, a potom i Tristan Vukčević koji je najpre sa penala doneo Partizanu najveću prednost do tada od plus osam, a ubrzo potom i trojkom prvu dvocifrenu jedne od dve ekipe.

Dante Eksum se zaleteo na prodor, poveo nekoliko protivničkih defanzivaca sa sobom, a mladi košarkaš se izvukao izvan linije 6,75 i pogodio verovatno i najvažniji šut na ovom meču, kojim ga je i prelomio.

Partizan jeste pobedio, ali neke boljke i dalje ostaju. Ponovo je primljen veliki broj poena, a meč su u svoju korist praktično rešili sa linije za slobodna bacanja. Crno-beli su izveli 36 penala i pogodili 31 naspram protivnikovih 15/23.

Najefikasniji je kod Partizana bio Matijas Lesor sa 19 poena od čega je 11 došlo iz slobodnih bacanja, a imao je i četiri skoka i dve asistencije. Pratili su ga Zek Ledej sa 15 i Dante Eksum sa 13 poena i sedam asistencija.

Dvocifreni su bili još Janis Papapetru sa 12, odnosno Tristan Vukčević sa 11 poena. Pred Partizanom su dva meča u Evroligi protiv Olimpije i Virtusa u Beogradu, nakon čega putuju u Bar gde će igrati protiv Mornara.

Kod Studentskog centra se istakao Loren Džekson sa 19 poena i pet asistencija, dok je Mateo Drežnjak dodao tri poena manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve