Nova vest
Košarka

Sreda, 05.10.2022.

21:00

Drama u Turskoj: Igokea pala u finišu

Košarkaši Igokee poraženi su od Bahčešehira sa 70:67 u 1. kolu FIBA Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama u Turskoj: Igokea pala u finišu
Photo: ABA/Marija Vuruna

Igokea je gostovala Bahčešehiru na otvaranju Lige šampiona i posle dosta drame upisala poraz, iako su vodili u većem delu meča.

Posle tvrde prve deonice na semaforu je stajalo 17:13 u korist predstavnika ABA Lige, da bi na poluvremenu bilo 36:28 u njihovu korist.

Domaćin je zaigrao bolje pogotovo zahvaljujući Smitu i Buceleu i uspeli da smanje razliku pred ulazak u poslednji kvartal, gde je drama tek nastala.

Na tri i po minuta bilo je 60:60 da bi Kendrik Rej "spakovao" trojku, a Kraford posle ukradene lopte položio loptu za 65:60. U poslednja tri minuta, Igokea je dala samo jedan koš, a Bahčešehir se ratrčao i ubacio 10.

Ostalo je 35 sekundi pre kraja kada je Mario Makić dobio tehničku grešku, Džamar Smit je najpre realizovao slobodno bacanje, a potom pogodio i šut za tri poena za 69:67.

Tim iz Laktaša nije realizovao napad za eventualno izjednačenje, imao je četiri sekunde da pogdi trojku za produđetke, ali je Kendrik Rej bio neprecizan.

Najefikasniji u ekipu Igokee bio je Dešon Stivens sa 12 i Kendrik Rej sa 8 poena. U pobedničkom timu Džamar Smit i Džeri Butsel su postigli po 17 poena, dok je Butsel imao i 10 skokova.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d