Nova vest
Košarka

Utorak, 04.10.2022.

12:20

Izuzetan debi Vasilisa Spanulisa VIDEO

Vasilis Spanulis, živa legenda košarke, debitovao je pobedom u svojoj prvoj trenerskoj utakmici.

Izvor: LN

Autor: LN

Izuzetan debi Vasilisa Spanulisa VIDEO
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Četrdesetogodišnji Spanulis debitovao je u FIBA Ligi šampiona u kojoj je njegov Peristeri pobedio Bnei Herzilju sa 86:70.

To je bio Spanulisov debi na mestu šefa stručnog štaba u zvaničnim utakmicama, pošto je prethodno vodio grčki klub samo u prijateljskim, između ostalog i u neizvesnom porazu od Crvene zvezde.

Peristeri je dominirao od prvog do poslednjeg minuta u meču sa izraelskim protivnikom i rutinski je došao do trijufma u 1. kolu Lige šampiona.

Najbolji kod pobednika bio je Hrvat Miro Bilan sa 17 poena, devet skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Silvan Francisko sa 16 poena i šest asistencija i Devin Dejvis sa 13 poena.

Za Peristeri je nastupio i bivši igrač Crvene zvezde Aleksa Radanov, koji je za 18 minuta na parketu imao po tri poena i skoka, te jednu asistenciju.

Na drugoj strani istakao se Amerikanac Moris Kemp sa dabl-dablom od 24 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Košarkaši Peristerija su znali kako da proslave legendin debi na klupi tog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d