Nova vest
Košarka

Utorak, 27.09.2022.

08:45

Srbija srušila Francusku pred četvrtfinale!

Košarkašice Srbije savladale su selekciju Francuske rezultatom 68:62 (24:17, 13:15, 16:14, 15:16) u 5. kolu grupe B Svetskog prvenstva u Sidneju.

Izvor: SS

Autor: SS

Srbija srušila Francusku pred četvrtfinale!
EPA-EFE

Iako je značajan na planu samopouzdanja i činjenice da je ostvaren protiv velikog evropskog rivala, ovaj trijumf potencijalno neće mnogo značiti Srbiji.

Četvrtfinalne parove odlučuće žreb, a činiće ga prvi ili drugi iz jedne grupe, protiv trećeplasirane ili četvrtoplasirane ekipe iz druge grupe.

Srbija će u slučaju pobede Australije nad Japanom (počinje u 12.30) biti u donjem žrebu na 3. poziciji grupe B, dok će se slučaju iznenađenja i trijumfa Japana stvoriti krug između Australije, Francuske i Srbije i odlučivaće broj postignutih poena koja, naravno, zavisi od ishoda pomenutog susreta.

Ipak, Australija je tu u velikoj prednosti i sve ukazuje na to da će Srbija, gotovo izvesno, igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država ili Kine, u zavisnosti od volje žreba.

Krenula je Srbija fenomenalno, na krilima Jovane Nogić i Ivon Anderson koja je u pojedinim momentima zaista "plesala" po parketu.

Francuska nije nalazila rešenje sve dok Srbija nije povela 24:10. A onda su se promenile uloge.

Naše devojke su, pravo niotkuda, upale u problem, dok je Francuska počela da "sipa" sa svih strana.

To je rezultovalo serijom 22:2 i preokretom za 32:26 u korist selekcije "galskih petlova".

Ipak, kao što smo rekli, igralo se u serijama u ovom meču, a Srpkinje su novu kreirale krajem druge i početkom treće deonice.

Tada su uspele da dođu do +7 zahvaljujući poenima iz reketa, pre svih Tine Krajišnik.

Ona je u prvom poluvremenu igrala sa maskom na licu, a u drugom ju je skinula i pokazala ozbiljne podlive ispod očiju.

Francuska je uspela da izjednači, ali je Srbija ponovo "ubacila u petu brzinu" i trojkom Ivon Anderson, odnosno, polaganjima Ivane Race i Jovane Nogić čuvana tih "magičnih +7".

U poslednjoj deonici Marina Maljković više nije dozvoljavala padove u igri svojih izabranica i svaku potencijalnu seriju Francuske je "sekla" tajm-autom, te je Srbija na kraju upisala vrednu pobedu, ako ništa drugo, onda na planu samopouzdanja.

Francuska je u samoj završnici uspela da priđe na dva poena minusa, ali je 25 sekundi pre kraja usledila trojka Saše Čađo sa osam metara o tablu koja je stavila tačku na ovaj meč.

Do kraja dana trebalo bi da budu poznati svi četvrtfinalni parovi, nakon opisanog žreba.

Najefikasnija igračica susreta bila je Ivon Anderson sa 18 poena i po pet skokova i asistencija, a Jovana Nogić pratila ju je sa 17 pogodaka.

Tina Krajišnik imala je 12 postignutih poena, ali i čak 13 uhvaćenih skokova.

U ekipi Francuske Šateru je ubacila 16, Vilijams 12, a Fatu 11 poena.

Sva dešavanja iz Sidneja pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d