Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.09.2022.

09:05

"Nema izgovora i opravdanja"

Košarkaški klub FMP na pragu je plasmana u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Peða Milosavljeviæ/Starsport

Panteri su napravili dva velika koraka na Meridian kvalifikacionom turniru za Ligu Šampiona. Veliki izazovi, protiv predstavnika jedne od najjačih liga u Evropi, Rio Breogana i iskusne ekipe Opave su uspešno prebrođeni.

Finalni meč protiv ekipe Baken Bers na programu je od 19 časova u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.

Nema sumnje da naredni izazov neće biti lak, naprotiv. Danski predstavnik na turniru je u polufinalu bio veoma ubedljiv protiv Svons Gmundena i slavio rezultatom 83:75. Međutim, FMP Meridian je došao na samo korak od cilja. Ulog je veliki, mesto u grupi E Lige Šampiona, a to bi značilo da Srbija ima tri predstavnika u Evropi i jedinog u FIBA klupskim takmičenjima. Iz svega navedenog zaključuje se da motiva ima na pretek, ali trener Pantera Nenad Stefanović poziva na oprez:

’’Nakon dve izuzetno teške utakmice, čeka nas treća i poslednja u kvalifikacijama, a verovatno i najteža. Protivnik je jako nezgodan, bez ulaska u dublje analize, imali su jednu utakmicu na turniru i automatski više dana za odmor i pripremu. Mi smo imali dva meča u tri dana i svakako da smo malo više potrošeni, a naročito imajući u vidu da je utakmica protiv Opave bila teška i dugo neizvesna’’
, rekao je Stefanović, a potom dodao:

’’Ipak, u ovakvim utakmicama nema izgovora i opravdanja. Očekujem da svi igrači budu na raspolaganju što se tiče energije i fokusa. Pozivam publiku, mislim da je termin odgovarajući, da prepozna trenutak jer mislim da je svima u interesu da Srbija ima što više timova u Evropi. Želimo da svi zajedno probamo da načinimo poslednji i najveći korak ka plasmanu u Ligu Šampiona’’, istakao je trener Pantera.

Kratak osvrt na polufinalni meč napravio je i bek FMP Meridiana Nikola Manojlović, a govorio je i o narednom izazovu:

"Očekuje nas veoma važna utakmica koja odlučuje koja ekipa ide u Ligu šampiona. Nakon jučerašnjeg teškog trijumfa protiv vrlo nezgodne ekipe Opave, spremni dočekujemo odličnu ekipu Baken Bersa iz Danske. Biće kao i u prošle dve utakmice, dosta fizički zahtevna utakmica gde će detalji odlučiti pobednika. Motivisani i fokusirani ulazimo u finale sutra i pozivam publiku da dodje u što većem broju da nas podrži’’, rekao je prvotimac FMP Meridiana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve