Nova vest
Košarka

Subota, 24.09.2022.

13:21

Kirilenko: Imao sam potpisan ugovor sa Partizanom

Proslavljeni ruski košarkaš, Andrej Kirilenko, ističe da je svojevremeno imao potpisan ugovor sa Partizanom.

Izvor: B92

Autor:B92

Kirilenko: Imao sam potpisan ugovor sa Partizanom
Foto: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Predsednik Košarkaškog saveza Rusije bio je na pragu da zaigra za beogradske crno-bele.

"Imao sam ugovor sa Partizanom, potpisao sam ga, ali imao je klauzulu koja mi je dopustila da odem u NBA ligu. Kako bih izgledao u crno-belom dresu? Uhhh.. nikada nećemo saznati. Uvek ću biti zahvalan što je takav klub bio zainteresovan za mene u momentu kada sam zaista bio mlad. Znam da je Partizan veliki tim, velike istorije. Bila bi mi čast da sam obukao dres i zaista istrčao na parket. Znam sve i o navijačima i o duelima sa Crvenom zvezdom. Rivalstva su sjajna stvar za košarku, nama to fali u Rusiji, rivalitet i strast. Naravno ne volim kada strast pređe granicu pa vidimo tuče i nerede. To nikako ne želim, ali pune dvorane i navijače koji iz sveg glasa bodre svoj tim, to svi želimo, ne bih imao ništa protiv da sam bio deo nečega takvog u Srbiji," rekao je Kirilenko u razgovoru za Mozzart sport.

Nekadašnji igrač Jute je prokomentarisao i dolazak Bodiroge na čelo Evrolige.

"Volim Dejana. On je fantastičan igrač i još bolji čovek. Upoznat je sa problemima, jedan je od retkih koji shvata kako obe strane razmišljaju. Zna šta FIBA želi, kao i Evroliga. Zna kako funkcioniše košarka i verujem da obe strane imaju dobre argumente koji idu njima u prilog, a sada je na Dejanu da ih spoji sa ciljem da se košarka povede u pravom smeru koji svi želimo. Mislim da Dejan Bodiroga to može," zaključio je Kirilenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve