Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.09.2022.

12:54

Nakić: Dolazak u Igokeu nije korak unazad

Doskorašnji košarkaš Andore, Mario Nakić, rekao je u razgovoru za Basketball sphere kako dolazak u Igokeu smatra odličnim potezom.

Izvor: B92

Autor:B92

Nakić: Dolazak u Igokeu nije korak unazad
Foto: Srðan Stevanoviæ/Starsport

Sin proslavljeno igrača Partizana, Ive Nakića, iznenadio je mnoge kada je posle epizode u Španiji odlučio da obuče dres kluba iz Laktaša.

"Dolazak u Igokeu ne shvatam kao korak unazad. Ja sam došao ovde da se dokažem, da radim i da iskoristim svoju šansu, koju mi da trener. Da iskoristim ove sjajne uslove koje imamo.Jako sam srećan što sam ovde. Ovo je odlična prilika da iskažem svoj talenat."

Ne krije zadovoljstvo kada su ekipa i uslovi za rad u pitanju.

"Za sada sam jako zadovljan. Radi je dobro, radi se puno. Mlada smo ekipa. Treniramo sa jako puno energije. Imali smo pripremne utakmice koje su prošle dobro. Vraćaju nam se igrači koji su imali povrede. Bili smo nekompletni. Igrali smo druge pozicije, ali sad kad nam se vraćaju plejmejkeri biće lakše i biće sve kako treba. Imamo sad ovaj turnir u Opatiji i posle još sedam dana da se pripremimo za start lige. Ako nastavimo da ovako radimo uveren sam da će biti sve kako treba."

Govorio je zatim o razlikama između ABA i ACB lige.

"Imao sam saigrače koji su iz ABA lige došli u ACB ligu i koji su mi rekli da je liga u nekim stvarima i teža. Da igraju na tvoje slabe tačke i da se tako igra ovde , da se igra fizički jače i da se igra taktička košarka. Mislim da je takmičenje sve bolje i bolje i mislim da će biti sjajna sezone”.

Nekadašnji košarkaš Real Madrida se istakao kao prva napadačka opcija u ekipi Dragana Bajića.

“Iskreno moja uloga u timu je da igram sve što trener traži od mene. Pokušavam da pomognem ekipi na bilo koji način na koji mogu. Jedan dan budem najbolji strelac – super. Drugi ako ne budem, nije mi mnogo bitno samo da pobedimo i ostvarimo svoje ciljeve,” podvukao je Nakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve