KK Crvena zvezda: Uplatili smo ratu za porez, kada će i drugi?

Košarkaški klub Crvena zvezda obavestio je javnost da je nastavio da izmiruje svoje obaveze prema državi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

* Koliko su Zvezda i Partizan dobili, a koliko duguju državi?

Prenosimo saopštenje kluba:

"KK Crvena zvezda mts nastavlja da izmiruje svoje obaveze prema državi u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima i plaća porez (PDV) koji su u obavezi da isplaćuju svi sportski klubovi i pravni subjekti u Republici Srbiji.

KK Crvena zvezda je tako 17 i 18. 8. 2022. godine uplatio sumu od 3.894.239,00 dinara (32.664,87 EUR) na ime dugovanja za porez (PDV).

Ovo je treća uplata na ime dugovanja u kratkom vremenskom roku koju je klub uplatio tokom leta i to u ukupnom iznosu 15.290.243,00 dinara (129.642,87 evra)!

Podsećamo, da je KK Crvena zvezda jedini u potpunosti i do najmanjih detalja objavio svoja dugovanja koja se isključivo odnose za PDV jer drugih poreskih obaveza nema, ali i objavio svoje finansijsko poslovanje i dao ga do detalja na uvid javnosti.

Podsećanja radi, KK Crvena zvezda je do sada u poslednjih 11 sezona ukupno uplatila za PDV 7.151.229,87 evro.

Zato očekujemo da će to učiniti i ostali pravni subjekti i klubovi koji duguju višestruko veće iznose (u milionima evra) na ime neplaćenog poreza svojoj državi i građanima Republike Srbije.

Crvena zvezda će kako je već i najavljeno, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da ispunjava svoje obaveze prema državi i o tome redovno obaveštavati javnost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.