Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.08.2022.

11:00

Evo koliko je Jokiću stalo do reprezentacije VIDEO

Često se osporava motiv Nikole Jokića kada igra za reprezentaciju, ali je MVP NBA lige u sredu pokazao koliko mu je stalo do nacionalnog tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jokić je u prvom zvaničnom pripremnom meču Srbije za kvalifikacije za Mundobasket i nastup na Evrobasketu postigao 26 poena uz 12 skokova i 6 asistencija.

U meč protiv Slovenije je ušao vidno nervozan i u grču, što je dovelo do nekoliko promašaja i loše realizacije sa linije penala.

Međutim, Jokić je predvodio naš tim kao da je u pitanju takmičarski meč, a koliko je bio "naoštren" najbolje pokazuje detalj iz same završnice utakmice.

Jokić je na 12,7 sekundi do kraja, pri vođstvu Slovenije 94:92 vrlo temperamentno nešto objašnjavao saigraču Dejanu Davidovcu.

Jedno je sigurno – Jokić će da, kako se to kaže, ostavi srce na terenu za Srbiju u narednih mesec dana.

Srbija u petak igra novi test meč sa Italijom od 18 časova u Hamburgu. Dan kasnije na istom mestu će igrati sa Nemačkom ili Češkom.

Potom "orlove" očekuju dva ključna meča u kvalifikacijama za Mundobasket – 25. avgusta sa Grčkom u Beogradu i 28. sa Turskom u Istanbulu.

Već 2. septembra Srbija igra prvi meč na Evropskom prvenstvu, protiv Holandije u Pragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d