Basket spektakl na Trgu republike

U naredna dva dana centar Beograda biće domaćin sjajnog turnira u basketu 3x3.

Izvor: B92
Podeli

U pitanju je finalni turnir 3x3streetball, najveći basket turnir na našim prostorima.

Šesnaest najboljih ekipa će se boriti za titulu koja donosi 500.000 dinara ali i mesto na Čelendžer turniru.

"Naši turniri se igraju pod platformom FIBA, a dobili smo i organizaciju dva turnira iz kategorije Satelit, gde je šampionima obezbeđeno učešće na Čelendžeru", kaže za B92.net Petar Hranisavljević, osnivač i direktor Beogradskog Urban Basket Udruženja (BUBU), organizatora turnira.

Završni turnir igraće se na Trgu republike u sredu i četvrtak. Prvog dana je grupna faza (četiri grupe po četiri ekipe), koja počinje od 14 časova, a drugi dan je nokaut faza.

Šampionski tim dobija 500.000 dinara i mesto na Čelendžeru. Za prva tri mesta obezbeđene su vredne novčane nagrade, kao i nagrada za najboljeg igrača.

Finalni turnir, Trg Republike 10/11. avgust

- 3x3 AK Sekulić
- 4 pika
- Beijing 3x3
- Basquet Girona 3x3
- Danube Moneyball
- G- Unit
- Hotel Sunce
- Inanomo
- Kino Vlae
- Krupanj 3x3
- Loćika
- Pirot 3x3
- Podgorica Kodio
- Troy 3x3
- Wolves 3x3
- Wuxi Huishan

3x3streetball liga počela je sredinom maja u Beogradu.

"Krenuli smo sa Partizanovih terena. Zatim je naš karavan krenuo po Srbiji. Organizovali smo deset turnira u osam gradova Srbije. Svakog vikenda u drugom gradu na najatraktivnijim lokacijama. Prvi smo u našoj zemlji organizovali turnir u zatvorenom tržnom centru, kao i akvaparku. Ugostili smo najbolje timove Srbije, regiona, Evrope. Naši gosti su bili najbolja svetska imena 3x3, kao i timovi. Na našim turnirima igrali su osim srpskih reprezentativaca, i ruski, litvanski, španski, azerbejdžanski, saudijski, austrijski, crnogorski i makedonski reprezentativci, kao i kompletna kineska seniorska i juniorska reprezentacija. Pored seniorskih organizovali smo i juniorske turnire, a jedini u Srbiji organizujemo turnire za basketaše u kolicima",
kaže Hranisavljević.

Turniri i šampioni:

Kalemegdan – Pirot
Beograd TC Galerija – Pirot
Ćićevac – Wolves
Čačak – Partizan
Kraljevo – Sokobanja Troy
Vrnjačka Banja – Pirot
Sokobanja – Liman
Požarevac – Pirot
Vršac – Ub
Beograd – Wolves
Završni turnir – ???

"Počeli smo sa turnirima na Adi Ciganliji sa malim brojem ekipa. Danas imamo naš mobilni teren, ozbiljnu organizaciju i logistiku, i ekipe se bore za ulaznicu za naše turnire. Često smo primorani da organizujemo kvalifikacione turnire",
dodaje direktor BUBU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.