Nova vest
Košarka

Utorak, 09.08.2022.

08:51

Basket spektakl na Trgu republike

U naredna dva dana centar Beograda biće domaćin sjajnog turnira u basketu 3x3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U pitanju je finalni turnir 3x3streetball, najveći basket turnir na našim prostorima.

Šesnaest najboljih ekipa će se boriti za titulu koja donosi 500.000 dinara ali i mesto na Čelendžer turniru.

"Naši turniri se igraju pod platformom FIBA, a dobili smo i organizaciju dva turnira iz kategorije Satelit, gde je šampionima obezbeđeno učešće na Čelendžeru", kaže za B92.net Petar Hranisavljević, osnivač i direktor Beogradskog Urban Basket Udruženja (BUBU), organizatora turnira.

Završni turnir igraće se na Trgu republike u sredu i četvrtak. Prvog dana je grupna faza (četiri grupe po četiri ekipe), koja počinje od 14 časova, a drugi dan je nokaut faza.

Šampionski tim dobija 500.000 dinara i mesto na Čelendžeru. Za prva tri mesta obezbeđene su vredne novčane nagrade, kao i nagrada za najboljeg igrača.

Finalni turnir, Trg Republike 10/11. avgust

- 3x3 AK Sekulić
- 4 pika
- Beijing 3x3
- Basquet Girona 3x3
- Danube Moneyball
- G- Unit
- Hotel Sunce
- Inanomo
- Kino Vlae
- Krupanj 3x3
- Loćika
- Pirot 3x3
- Podgorica Kodio
- Troy 3x3
- Wolves 3x3
- Wuxi Huishan

3x3streetball liga počela je sredinom maja u Beogradu.

"Krenuli smo sa Partizanovih terena. Zatim je naš karavan krenuo po Srbiji. Organizovali smo deset turnira u osam gradova Srbije. Svakog vikenda u drugom gradu na najatraktivnijim lokacijama. Prvi smo u našoj zemlji organizovali turnir u zatvorenom tržnom centru, kao i akvaparku. Ugostili smo najbolje timove Srbije, regiona, Evrope. Naši gosti su bili najbolja svetska imena 3x3, kao i timovi. Na našim turnirima igrali su osim srpskih reprezentativaca, i ruski, litvanski, španski, azerbejdžanski, saudijski, austrijski, crnogorski i makedonski reprezentativci, kao i kompletna kineska seniorska i juniorska reprezentacija. Pored seniorskih organizovali smo i juniorske turnire, a jedini u Srbiji organizujemo turnire za basketaše u kolicima",
kaže Hranisavljević.

Turniri i šampioni:

Kalemegdan – Pirot
Beograd TC Galerija – Pirot
Ćićevac – Wolves
Čačak – Partizan
Kraljevo – Sokobanja Troy
Vrnjačka Banja – Pirot
Sokobanja – Liman
Požarevac – Pirot
Vršac – Ub
Beograd – Wolves
Završni turnir – ???

"Počeli smo sa turnirima na Adi Ciganliji sa malim brojem ekipa. Danas imamo naš mobilni teren, ozbiljnu organizaciju i logistiku, i ekipe se bore za ulaznicu za naše turnire. Često smo primorani da organizujemo kvalifikacione turnire",
dodaje direktor BUBU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve