Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.08.2022.

09:30

Lučić: Partizan me nije zvao; Mi smo preživljavali

Bivši kapiten Partizana, a sada košarkaš minhenskog Bajerna, Vladimir Lučić govorio je o stanju u crno-belom timu.

Izvor: SN

Autor: SN

Lučić: Partizan me nije zvao; Mi smo preživljavali
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Vladimir Lučić je u intervjuu za Sportklub govorio o "čudnim emocijama" kada bude igrao protiv Partizana po prvi put u karijeri.

Takođe je naveo da se raduje dolasku u Beograd:

"Verovatno će biti čudne emocije u meni pred samu utakmicu protiv Partizana. Nisam bio u prilici ni da gledam Partizan uživo otkako sam otišao pre devet godina, pošto sam uglavnom sezonu završavao kad i oni. Radujem se dolasku u Beograd, ne toliko igranju protiv Partizana, ali prilici da osetim podršku koja je jedinstvena u Evropi", izjavio je Vladimir Lučić za Sport klub.

U Partizan su stigli Danilo Anđušić, Dante Egzum, Džejms Naneli i Janis Papapetru. Iz prošle sezone tu su praktično svi igrači, predvođeni Kevinom Panterom i Zekom Ledejom...

"Klub je godinama unazad zaslužio da igra u Evroligi. Sa dolaskom Željka Obradovića, i ekipom koju prave, budžetom koji imaju, nadam se da će napraviti dobru ekipu i rezultate. Drago mi je da su se vratili tamo gde pripadaju. Derbi? Videćemo. Ukoliko budu dozvolili jedne i druge navijače i ako sveostan e u granicama normalnog, mislim da će to da bude evropski klasik poslastice za sve koji vole sport, košarku posebno"

Partizan i Crvena zvezda su imali turbulentni prelazni rok. Došli su brojni dobri igrači. Lučić je dres Partizana nosio od 2008. do 2013. godine. Tada nisu bile visoke plate kao sada.

"Iskreno, što se tiče Zvezde i Partizana, meni jeste bili turbulentno s obzirom na imena i ugovore koji se spominju. Meni je ostalo zapamćeno da smo preživljavali dok smo igrali u Partizanu, a sada su to budžeti koji su u rangu velikih ekipa. Ja sam još u februaru produžio ugovor i ne pratim previše transfere, nemam društvene mreže, pa sam samo usputi ispratio", poručio je Lučić.

Kolale su priče da će da se vrati u Partizan.

"Imao sam ponude – Efes, Fenerbahče, Milano i Zenit. Niko me zaista nije kontaktirao. Mislim da nisu očekivali da ću tako rano produžiti saradnju. Nisu mi prenete želje da me Partizan hoće. Možda u januaru ili februaru nisu znali da će da igraju Evroligu i nisu mogli da planiraju budžet za narednu godinu. Sam moj potpis u febraru je mnoge iznenadio i nije bilo priča u tom trenutku"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve