Nova vest
Košarka

Subota, 06.08.2022.

10:35

Ivanović pod znakom pitanja za Evrobasket

Prvi plejmejker crnogorske reprezentacije Nikola Ivanović mogao bi da propusti Evrobasket, pišu "Vijesti".

Izvor: B92, Vijesti

Autor:B92, Vijesti

Ivanović pod znakom pitanja za Evrobasket
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Organizatora igre Crvene zvezde muči Ahilova tetiva, zbog čega je već nekoliko dana na terapijama u Minhenu, gde je svojevremeno našao rešenje za probleme sa kolenima.

Kako sada stvari stoje, 28-godišnji Podgoričanin će morati duže da pauzira i neće se oporaviti do 1. septembra, kada "crveni" u glavnom gradu Gruzije igraju sa Turskom.

Ivanović će se u ponedeljak, kao što je i planirano, pojaviti u Crnoj Gori na testovima, ali deluje da su šanse da nastupi na najvažnijim utakmicama reprezentacije u poslednje tri godine vrlo, vrlo male.

Zbog njegovog izostanka, pitanje je da li će doći do promene plana i oko stranca koji će nastupati na tim mečevima kvalifikacija za SP i na Evrobasketu, na kojem su rivali u grupi i Španija, Gruzija, Belgija i Bugarska.

Naime, računalo se da je Džona Radebou, koji je ostavio sjajan utisak i protiv Francuske i Portugala, ali i u duelu sa Holandijom, siguran putnik, ali bi mogao da ga zameni Kendrik Peri, koji dolazi u ponedeljak, nakon što je dobio produženi odmor zbog venčanja. Možda će, ipak, selektor Radović rizikovati i povesti Radeboa, a od plejmejkera voditi samo Igora Drobnjaka i Nikolu Pavlićevića.

Crna Gora igra u grupi sa Španijom, Gruzijom, Belgijom i Bugarskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve