Nova vest
Košarka

Petak, 05.08.2022.

12:30

Naljutio je Željka, a sada i celu Tursku

Omer Jurtseven, 24-godišnji turski košarkaš, neće igrati na ovogodišnjem Evrobasketu, što je naljutilo celokupnu tursku javnost.

Izvor: B92

Autor:B92

Naljutio je Željka, a sada i celu Tursku
Foto: FIBA

Ovo nije prvi put da se ime Jurtsevena spominje u negativnom kontekstu u turskim medijima, pošto je dobro poznat slučaj iz 2016. godine kada je odlučio da ode iz Fenerbahčea, koji je tada trenirao Željko Obradović, i ode put koledža "kako bi imao više minuta".

"Omer je otišao u Toronto, na NBA kamp 'Košarka bez granica'. Klub mu je dao dozvolu za to. Srećni smo jer ima priliku da bude tamo. Međutim, Pero Antić je povređen i zato imamo prazninu u timu. Omer nije čak želeo ni da razgovara o tome da li da ode ili da ostane sa ekipom", otkrio je "Žoc".

"Zašto? Veoma je jednostavno", u dahu je nastavio najtrofejniji evropski trener.

"On ne mari za ovaj tim, a ni za nas. On jedino brine o sebi. Što se njega tiče, ovaj tim ne postoji. Prošlog leta, odlučili smo da promenimo ekipu. Pružili smo šansu mladim igračima, jer smo smatrali da su oni budućnost kluba. Ponudili smo mu petogodišnji produžetak ugovora, sa neverovatnom ponudom, koja podrazumeva mogućnost odlaska u NBA svake godine. Razmišljao je o tome dva meseca i onda je odbio".


Obradović je bio razočaran odlukom Turčina, kao i navijači Fenera, a sada je kompletna javnost ove države osula paljbu po centru Majami Hita.

Povodom svega oglasio i košarkaš otvorenim pismom javnosti.

"Želeo sam da od mene lično čujete delove koji nedostaju u vestima ovih dana kada ste pročitali vest da 'bez dozvole nisam otišao u kamp reprezentacije' koju je napisala jedna osoba, a da me prethodno nije ni nazvala”, naveo je Jurtseven.

"Mislim da ćete mnogo bolje razumeti kada se uključite u temu umesto da čitate šta ću da kažem kao odgovor na vest“, dodao je.

Centar Majami Hita rekao je da će ubuduće učestvovati na turnirima sa reprezentacijom.

"Možda nisam mogao da učestvujem na ovom turniru, ali moji treneri, menadžeri i prijatelji koji me najbolje poznaju znaju da ću, ako budem pozvan za Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo, igrati“, napisao je Tučin.

Turski centar je u svojoj izjavi optužio medije da manipulišu.

„Kao Omer Faruk Jurtseven, neću biti uvređen medijskim manipulacijama. Dres reprezentacije sam sa ponosom nosim mnogo puta u kategorijama U-16, U-18, U-20 i A reprezentaciji“, objasnio je Iurtseven.

U svojoj izjavi, Jurtseven je nekoliko puta poželeo uspeh svima u timu.

"Znate da imate obožavatelja koji će vas gledati u Majamiju na putu do medalje“, zaključio je Jurtseven.

Turska na Evrobasketu igra u Gruziji u grupi sa domaćinom, Španijom, Crnom Gorom, Belgijom i Bugarskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve