Nova vest
Košarka

Sreda, 03.08.2022.

15:10

Nedović: Moramo da ostavimo ego po strani i da prihvatimo drugačije uloge

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović da svi u nacionalnom timu treba da ostave ego po strani i da prihvate drugačije uloge.

Izvor: B92

Autor:B92

Nedović: Moramo da ostavimo ego po strani i da prihvatimo drugačije uloge
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Nedović je govorio na okupljanju reprezentativaca u Staroj Pazovi.

"Mislim da su svi zreliji i svesni da, kad već odvajamo ovo vreme koje možemo da budemo sa porodicama, treba da iskoristimo na najbolji mogući način i da ostavimo ego sa strane. Svi imamo jako bitne uloge u klubovima i nećemo moći baš da imamo te uloge u reprezentaciji, tako da svako treba da igra svoju ulogu", rekao je Nedović novinarima u Staroj Pazovi.

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi pripreme za kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo u avgustu, odnosno za Evropsko prvenstvo u septembru.

"Uželeo sam se reprezentativne košarke. Poslednji put sam igrao u Riju 2016, posle toga iz raznih nesrećnih okolnosti nisam bio u mogućnosti. Uželeo sam se, spreman sam, vidim da su i ostali momci spremni. Izgledamo dosta moćno. Radujem se svemu što dolazi", rekao je Nedović.

Izabranici Svetislava Pešića će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prvo 25. avgusta dočekati Grčku, a potom će tri dana kasnije gostovati Turskoj.

"Te utakmice su trenutno najbitnije za nas, kasnije ćemo razmišljati o Evropskom prvenstvu. Sve ekipe dolaze u najjačem sastavu, tako i Grčka sa braćom Adetokunbo. Mislim da imamo kvalitet i druge ekipe treba da razmišljaju o nama, a ne mi o njima. Pripremamo se dobro, imamo sjajne uslove ovde, dobra je atmosfera i sve to treba iskoristiti na najbolji mogući način. Vidim da su svi spremni i orni za rad, da žele da naprave što bolji rezultat", dodao je on.

Nedović će ponovo sarađivati sa Pešićem, pa je novinare zanimalo da sada izgledaju treninzi, kakav je selektor sada.

"Druga priča je sad. Pre je bio mnogo oštriji, sad je dosta fleksibilniji, raspoloženiji. I je on svestan da su sve ovo igrači koji igraju na vrhunskom nivou dugo godina... Imamo Jokića, možda najboljeg igrača sveta trenutno... Bitno da se mi adaptiramo njemu, da se on adaptira na nas i da se napravi dobra atmosfera", rekao je on.

Posle kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo, srpski nacionalni tim će se u septembru takmičiti na Evropskom prvenstvu gde će im protivnici u Grupi D biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

FIBA je reprezentaciju Srbije navela kao četvrtog favorita za osvajenje Evropskog prvenstva, a Nedović je naveo da te rang-liste "nemaju veze s vezom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve