Nova vest
Košarka

Sreda, 13.07.2022.

10:50

Vlade Jovanović novi trener Budućnosti

Srpski košarkaški stručnjak Vladimir Vlade Jovanović novi je trener podgoričke Budućnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Vlade Jovanović novi trener Budućnosti
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Jovanović je prethodne dve sezone vodio ekipu Mege u kojoj je promovisao nekoliko talenata sa NBA potencijalom: Marka Simonovića, Petruševa, Nikolu Jovića i Karla Matkovića.

Rođeni Čačanik je trenersku karijeru počeo u Partizanu sa kojim je bio šampion ABA lige 2011. uz dve duple krune u domaćim takmičenjima.

Posle Partizana dovio je ukrajinski Donjeck, Igokeu iz Republike Srpske, potom rusku Lokomotivu Kubanj i kineski Šendžen.

Bio je i selektor U18 reprezentacije Srbije sa kojom ima dve titule šampiona Evrope – 2009. i 2017.

Pred Jovanovićem je težak zadatak konsolidacije tima jer su pod ugovorom samo dvojica igrača Igor Drobnjak i Edin Atić.

Filip Barović je prešao u Rapid iz Bukurešta, ugovori su istekli kapitenu Suadu Šehoviću, Zoranu i Danilu Nikoliću (koje pojedini mediji "sele" u Zvezdu), Petru Popoviću, kojeg želi Cedevita Olimpija, te naturalizovanom Crnogorcu Džastinu Kobsu.

Kobs je definitivno rekao zbogom, a nije realno da od četvorice ostalih više od trojice i dalje bude tu, pa je moguće da iz SC Derbija dođe i Aleksa Ilić, koji je u dresu reprezentacije protiv Francuske i Portugala odigrao možda i najbolje utakmice u životu.

Ranije se pominjalo da će iz SC Derbija biti "unapređeni" Kenan Kamenjaš i Flečer Megi, a u kombinacijama je i kanadski reprezentativni plejmejker Tre Bel-Hejns, koji je prošle sezone u dresu Breogana beležio 12,9 poena i 4,1 asistenciju u ACB ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve