Nova vest
Košarka

Subota, 09.07.2022.

11:15

"Frka" oko Brauna: ne žele ga u reprezentaciji Španije – Rudi "najglasniji"

Košarkaš Makabija Lorenco Braun nedavno je dobio špansko državljanstvo i najavljeno je da će nastupati za Španiju na predstojećem Eurobasketu.

Izvor: RM

Autor: RM

Foto: Profimedia

Međutim, neće ići baš sve tako "glatko" kada je u pitanju Lorencovo igranje za "Crvenu furiju", pre svega zbog nezadovoljstva pojedinih španskih igrača.

Iskusni španski košarkaš i legenda reprezentacije Rudi Fernandez izrazio je nezadovoljstvo zbog ovog postupka Košarkaškog saveza Španije.

"Jednostavno, nije u redu. Saznao sam iz medija da je doneta odluka da se naturalizuje neko ko nema nikakvu povezanost sa našom zemljom", rekao je Fernandez.

Mnogi su se zapitali kako se onda gleda na slučaj igranja Mirotića i Ibake za Španiju, ali Rudi tvrdi da to nije isto.

"Nije isto. Nikola i Serž jesu stranci, ali su odrasli u Španiji i imaju posebnu vezu i odnos sa Španijom", poručio je Fernandez, kapiten španske reprezentacije.

Ostaje da se vidi da li će bivši plejmejker Crvene zvezde posle ovoga uopšte igrati za Španiju, budući da se zbog dobijanja državljanstva digla ovolika "prašina" i da ga pojedinci očito ne žele u dresu Španije.

Braun je ovoga leta potpisao ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva, a sezonu pre toga je proveo u Uniksu iz Kazanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve