Nova vest
Košarka

Petak, 08.07.2022.

21:45

Čović: Zvali smo Lasa, Tea, Bobija, Bjelicu; Nadam se da će Kalinić ostati

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je na skupštini kluba o aktuelnim dešavanjima u klubu sa Malog Kalemegdana.

Izvor: RM

Autor: RM

Čović: Zvali smo Lasa, Tea, Bobija, Bjelicu; Nadam se da će Kalinić ostati
Foto: Profimedia

Čović se prvo osvrnuo na situaciju sa trenerom. Crvenu zvezdu je napustio Dejan Radonjić, a za novog trenera imenovan je Vlada Jovanović.

Čović je otkrio da je Crvena zvezda kontaktirala i Pabla Lasa, ali da zbog zdravstvene situacije španski trener nije mogao da dođe u Beograd.

"Imali smo ideju da klupu preuzme Pablo Laso, kada smo čuli za rasplet sa Real Madridom. Kada smo uspostavili kontakt, dobili smo odgovor da mu zdravstvena situacija ne dozvoljava da dođe u Beograd", rekao je Čović.

On je dodao da nije očekivao da Zvezda ostane bez trenera.

"Nismo očekivali da ce otići trener, kome je ugovor isticao 30. juna. Zbog toga smo i izdali saopštenje nakon pet razgovora tokom juna, kada smo pretpostavili u kom pravcu će sve to da ode. Nije ovo prvi put da radi u Srbiji, pošto se pojavila priča oko kašnjenja u isplatama. Potom je krenula akcija oko pronalaska novog trenera, uvek je rizik sa stranim trenerima, pošto mora da budu redovne isplate", rekao je Čović.

Kako kaže, Crvena zvezda je kontaktirala i standardne članove reprezentacije Srbije.

"Što se tiče ostalih pojačanja, kontaktirali smo Tea, Bobija, Bjelicu i Raduljicu. Teodosić ima ugovor sa Virtusom, Bjelica se odlučio za Fener, Bobi još jednu godinu u NBA, a sa Raduljicom će biti još kontakata, trenutno je nedefinisana situacija", dodao je on.

Još uvek postoji nada da će Nikola Kalinić ostati u Crvenoj zvezdi.

"Još uvek se nadam da će Kalinić ostati. Obavio sam par razgovora sa njim, postoje šanse da produži ugovor, sa pojačanom ponudom, koja je možda jača i od Barselone. Pojavio se i Virtus, sve bi trebalo da bude gotovo kroz dva-tri dana", zaključio je predsednik Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve