Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.06.2022.

20:00

Slovenija ponizila Hrvatsku

Košarkaši Slovenije pregazili su reprezentaciju Hrvatske rezultatom 97:69 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Izvor: SS/SN

Autor: SS/SN

Slovenija ponizila Hrvatsku
Photo: FIBA

U derbiju petog kola grupe C su reprezentativci Slovenije bili nemilosrdni i razbii Hrvate sa skoro 30 razlike.

Slovenija sa Lukom Dončićem ima skor 3-2, a Hrvatska je na rubu eliminacije sa skorom 1-4.

Ovakva dominacija u prvoj četvrtini nije mogla ni da se nasluti, pošto su je Slovenci dobili rezultatom 33:8! Pritom su Hrvatima napravili seriju 24:2 i bacili ih na kolena.

Redom su pogađali Goran Dragić, Luka Dončić, Zoran Dragić, Edo Murić, dok je Bojan Bogdanović u dresu Hrvatske ušao u kontra ritam i počeo da promašuje i gubi lopte dok se razlika povećavala iz napada u napad.

Već u prvom posedu druge četvrtine su Hrvati pogodili lake poene i napokon došli do dvocifrenog učinka, a onda stiže Goran pa Zoran Dragić i Slovenci idu na 37:11.

Hezonja je probudio Hrvatsku, režirao seriju 9:0 i usledio je povratak prvo na 42:24, a onda dončić vraća na 47:27, da bi se do poluvremena atmosfera u hali podigla i čak Mulaomerović zaradio tehničku, a na semaforu je stajalo 54:35.

Drugo poluvreme nije bilo neizvesno, a Hrvati su u samo nekoliko navrata uspevali da smanje razliku ispod 20 poena. Za to je uglavnom bio zaslužan "Super Mario" Hezonja, ali treba spomenuti i Bogdanovića.

On se zaista trudio iako nije išlo, Tomislav Zubčić je imao odlične minute, a "Babo" bio u centru pažnje kada je krenuo u žučnu raspravu sa sudijom i s pravom zaradio tehničku grešku.

U poslednjoj deonici je Dragić ušao na parket da se oprosti od navijača, pošto mu je ovo bio poslednji meč pred slovenačkom publikom i videlo se koliko mu to znači kada se meč završio pošto je bio gotovo uplakan.

Goran je pokazao koliko je veliki igrač tokom čitavog meča i sa Dončićem nosio Sloveniju do velike pobede rezultatom 97:69 sa 19 poena, dok je Dončić imao 21, a Majk Tobi 16.

U Hrvatskoj, 22 poena Marija Hezonje, 14 Zubca i 13 Bogdanovića.

Mogli ste sve da pratite putem LIVE BLOG-a
na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve