Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.06.2022.

09:10

Srbija u Rigi nastavlja borbu za Mundobasket

Košarkaši Srbije sastaju se sa Letonijom (18:30h) u pretposlednjoj utajmici u prvoj fazi kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023

Izvor:

Autor:

Srbija u Rigi nastavlja borbu za Mundobasket
Foto: KSS

Naši reprezentativci su u sredu popodne otputovali za Rigu nakon treninga u niškoj dvorani "Čair“, a nakon tog meča ih očekuje duel sa Belgijom

Mečevi protiv Letonije i Belgije od velike su važnosti za reprezentaciju Srbije, jer se pobede iz tih međusobnih duela prenose u narednu fazu kvalifikacija, kada će naš tim igrati sa Velikom Britanijom, Grčkom i Turskom. Iz grupe od šest timova, samo tri će se kvalifikovati za Svetsko prvenstvo.

U prvom duelu protiv Letonije, tim Srbije je u dvorani "Aleksandar Nikolić“ došao do pobede rezultatom 101:100, a pred novi meč, selektor naše reprezentacije Svetislav Pešić poručuje:

"Očekuje nas reprezentacija Letonije, direktan protivnik u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo. Treba znati da će oni biti najozbiljniji konkurent onog trenutka kada se ukrstimo sa Grčkom, Velikom Britanijom i Turskom. Zato je ova utakmica ne odlučujuća, ali veoma važna. Mi smo radili veoma dobro, igrači su pokazali ono što u ovom trenutku niko ne može da nam oduzme, a to je taj entuzijazam i želja da tamo izađemo kao ekipa koja će dati sve od sebe. To je i ono što ja od ove ekipe tražim. Ne pobedu, nego da svako da ono što najviše u ovom trenutku može za ekipu. To će po meni biti dovoljno da napravimo uslove kako bi sa puno samopouzdanja ušli u utakmicu i završili utakmicu", rekao je Pešić.

Ključni pogodak sa linije slobodnih bacanja za pobedu Srbije u prvom meču sa Letonijom postigao je Marko Jagodić-Kuridža dve sekunde pre kraja utakmice. Pred duel, iskusni krilni centar kaže:

"Sedam meseci kasnije ponovo igramo sa Letonijom. Utakmica jeste u istoj grupi i istom takmičenju, ali su sastavi obe reprezentacije u velikoj meri izmenjeni. To je specifično za ovaj sistem takmičenja, ali tako je kako je i toga smo bili svesni i pre samog početka. Mi smo za ovo vreme koliko smo zajedno pokušali da se što bolje pripremimo i uigramo. O Letoniji ne treba trošiti reči, videli smo u Beogradu koliko su opasni, a sada će, siguran sam, biti još opasniji. Ipak, svesni smo da imamo svoje adute, kao i šta bi nam pobeda u Rigi donela pred nastavak takmičenja. Idemo tamo sa željom da odigramo najbolju moguću utakmicu i damo sve da se u Niš vratimo sa drugom pobedom nad istim rivalom."

Sastav Srbije
: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Boban Marjanović, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Dejan Todorović, Aleksa Uskoković.

Ekipa Letonije: Artis Alte, Dairis Bertans, Davis Bertans, Janis Beržins, Klavs Kavars, Andrejs Grazulis, Artur Kuruc, Toms Leimanis, Rihards Lomas, Anžejs Pesčniks, Rolands Smits, Arturs Zagars.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve