Nova vest
Košarka

Petak, 10.06.2022.

15:39

Srbija bez Bogdanovića na Evrobasketu!

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović neće igrati za Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija bez Bogdanovića na Evrobasketu!
Foto: Profimedia

Srpski as je podvrgunt operaciji kolena zbog koje će morati da se oporavlja i neće moći da pomogne saigračima iz reprezentacije. Bogdanović se povredio pred kraj sezone za nama i to je drugi put kolena (ovog puta drugog) nakon što se krajem septembra 2018. podvrgnuo artoskopskoj proceduri

"Naš reprezentativac je pre dve-tri nedelje operisao skakačko, desno koleno, a oporavak traži vreme, ne baš kratko, minimum tri meseca. Skoro svakodnevno se čujemo, zahvat je protekao u najboljem redu, na jednoj klinici u Kaliforniji. On ostaje još mesec dana u Americi, a onda bi trebalo da dođe u Srbiju, Beograd“, rekao je lekar nacionalnog tima prof dr Dragan Radovanović za "Sport Klub".

Dakle, za ti meseca će biti uveliko septembar, a Evropsko prvenstvo počinje na početku baš tog meseca pa nije za očekivati da ćemo gledati Bogdanovića.

Selektor Svetislav Pešić je najavio objavljivanje spiska sledeće nedelje, kao i da na njemu neće biti igrača iz NBA lige.

"Nemam potrebe da žurim, posebno što još nije spuštena zavesa na završnice košarkaških prvenstava u Evropi. Krajnji rok je 20. jun, a može da se desi da spisak reprezentativnih kandidata za kvalifikacioni prozor FIBA i Evropsko prvenstvo objavim i sredinom sledeće nedelje. Već je plasirana šira, a ovo bi bila uža lista. Ono što je poznato je da u predstojećoj seniorskoj akciji neće biti NBA igrača“, rekao je Pešić i dodao:

"U ovom trenutku su nam najvžanije dve utakmice FIBA ’prozora’, poslednjeg dana juna protiv Letonije u Rigi, i 3. jula u niškom ’Čairu’ sa Belgijom. Neće sigurno igrati reprezentativni kandidati iz NBA klubova, s obzirom na to da po pravilima Svetske košarkaške organizacije, oni mogu biti pozvani samo dva dana (27. jun) pre prvog duela.“

Pešić je imao više sreće sa košarkašem Efesa Vasilijem Micićem koji se nije teže povredio.

"Igra za Anadolu Efes, to je jedino što je važno. A sve ostalo što se medijski čačka, samo mogu da kažem da će svi biti pozvani. 20. jun je krajnji rok da spisak sa 24 imena bude poslat na adresu FIBA. To se uvek tako radi zbog eventualnih povreda, otkaza, zato to nije puno kandidata, bez obzira kako vam se čini“, smatra Pešić.

Evrobasket se održava od 1. do 18. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve