Nova vest
Košarka

Petak, 27.05.2022.

19:00

Zvezda zablistala, Partizan stao – šampion poveo u finalu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 90:76 u prvom meču finala ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda zablistala, Partizan stao – šampion poveo u finalu
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Večiti" derbi u finalu ABA lige nam gotovo uvek govori da nas čeka napeta serija, a prvi meč je bio upravo takav.

Crvena zvezda je posle velike borbe uspela da nadigra Partizan i zasluženo povede sa 1-0 u finalnoj seriji.

Utakmica je počela poenima Alekse Avramovića, ali se Zvezda brzo konsolidovala i po prvi put povela preko Ostina Holinsa koji trojkom donosi 7:6 za crveno-bele, a potom nastavljaju Volters i Kuzmić do 11:6.

Videli smo dalekometnu trojku koju je pogodio Avramović, pa i Kevin Panter, da bismo videil prvi tajm-aut na meču kada je Radonjić pozvao minut odmora nakon koša Jama Madara za 20:15 u korist Partizana.

Četvrtina je završena tehničkom Stefana Markovića, a crno-beli su imali vođstvo 23:19, koje je nastavilo da raste i početkom drugog kvartala, da bi usledila serija Zvezde preko Dobrića i Ivanovića i stiglo je izjednačenje, 28:28.

Sredinom druge četvrtine je viđena vrlo napeta borba, jer je prvo Partizan došao do 33:28 preko Avramovića i Madara, a onda sledi serija Zvezde 7:0 zahvaljujući Davidovcu.

Nije tu Zvezda stala, uspeli su da održe "glavu iznad vode" i da na poluvreme odu sa 42:39, a u tom momentu su Davidovac i Avramović imali po 10 postignutih poena i bili najbolji strelci u svojim ekipama.

Treća četvrtina je bila možda i ključna za Crvenu zvezdu, jer su veoma brzo na krilima Voltersa došli do sedam poena prednosti, da bi nove Partizanove greške donele kontru Zvezdi i lake poene Dobriću za 50:39 i prvo dvocifreno vođstvo.

Nastavio je Dobrić da pogađa, nije promašivao u tim momentima i Partizan je bio u problemu, da bi se tada uključio Kevin Panter i svojom serijom uspeo da vrati Partizan u život, 58:49, pa je Radonjić ponovo zvao minut odmora kako bi presekao seriju.

Nakon tajm-auta odličan odgovor Zvezdinih igrača, nova dvocifrena prednost, ali je Partizan uspeo da se spusti na 66:58 i imao poslednji napad u kom je Avramović promašio trojku i šansu da dodatno smanji razliku.

Partizan je nastavio da greši, a Zvezda da pogađa i za tren oka je bilo 70:68, ali onda smo videli dve brze trojke Dalasa Mura i možda poslednji trzaj Partizana koji prilazi na 70:64.

Nikola Ivanović je kažnjavao loše odluke u odbrani Partizanovih bekova, Zagorac i Ledej su ušli u problem sa faulovima, ali je već sredinom ove četvrtine izgledalo kao da Zvezda ide ka pobedi kada je Mitrović pogodio za 78:68.

Potom nova tehnička, ovoga puta klupi Zvezde zbog protesta, a nakon toga i peti faul Zagorcu, pa peti faul Mitroviću, da bi u ne tako napetoj završnici Zvezda slavila sa 90:76 i zasluženo odnela pobedu iz prvog susreta.

Aktuelni šampion ima 1-0 u finalnoj seriji, a naredni meč se igra u nedelju na istom mestu.

Najefikasniji je bio upravo Nikola Ivanović sa 18 poena, po 14 su imali Dobrić i Mitrović, 11 Volters i 10 Davidovac. U redovima Partizana, 15 poena je upisao Panter, 12 Mur, 11 Ledej i 10 Avramović.

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

379 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d