Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.05.2022.

17:22

Dva isključenja i umalo tuča – Zvezda zakazala ABA finale sa Partizanom!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige pobedom nad Cedevita Olimpijom u "majstorici" rezultatom 88:78.

Izvor: RM

Autor: RM

Dva isključenja i umalo tuča – Zvezda zakazala ABA finale sa Partizanom!
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Zvezda nije dopustila iznenađenje i relativno rutinski je slavila pobedu u "Pioniru", iako je meč obeležilo mnogo strasti uz dva isključenja.

Crveno-beli će u finalu ABA lige igrati protiv Partizana, koji je prethodno eliminisao podgoričku Budućnost, takođe posle "majstorice". Prvi meč finala zakazan je za petak u 20 časova, a domaćin je Zvezda.

Košarkaši Crvene zvezde bolje su otvorlili utakmicu, agresivnom odbranom su odmah nametnuli svoj ritam, a protivnika su sveli na svega 14 poena na kraju prve četvrtine.

U drugoj deonici Zvezda je dostigla osetnu prednost, 19 poena razlike je bilo u jednom trenutku.

Međutim, nije se predala ekipa Cedevita Olimpije i sjajnom serijom koja je inicirana pre svega odličnom igrom Zorana Dragića, gosti su se vratili na ovaj meč.

Poluvreme je završeno vođstvom Zvezde. 42:37, a Zoran Dragić je bio najistaknutiji pojedinac na poluvremenu sa 16 postignutih poena.

U trećoj četvrtini ekipe su imale mini-serije, a najveću razliku na utakmici je Zvezda napravila pred kraj treće deonice, kada je trojkom Erona Vajta ekipa Dejana Radonjića povela sa 20 poena razlike.

Međutim ni to nije bio kraj jer je sjajni Jogi Ferel držao svoju ekipu u životu.

Na odmor pred odlučujuću deonicu otišlo se sa vođstvom Zvezde 67:56.

Opet su crveno-beli napravili mini-seriju, ali se Cedevita Olimpija i dalje držala u meču, opet zahvaljujući odličnom Ferelu.

Ključni trenutak na ovom meču zbio se na nešto više od minut do kraja utakmice, kada je Nikola Ivanović pogotkom sa poludistance odveo Zvezdu na 10 razlike.

Od tada se postavljalo pitanje samo kojim će rezultatom biti završena utakmica, a pred kraj je malo falilo da dođe do fizičkog sukoba između Eda Murića i Nikola Kalinića.

Srećom eskalacija je izbegnuta. Murić je zaradio isljučenje pošto je uz nesportsku imao i tehničku grešku koju je zaradio ranije u meču.

Crvena zvezda je trijumfovala rezultatom 88:78 i tako zakazala finale sa Partizanom.

U ekipi Crvene zvezde najefikasniji je bio je Nikola Kalinić koji je utakmicu završio sa 15 postignutih poena.

Pratili su ga Ivanović sa 11 poena i šest asistencija i Ognjen Kuzmić koji je imao dabl-dabl učinak – 10 poena i 10 skokova. Ognjen Dobrić je takođe ubacio 10 poena.

U redovima gostujućeekipe najbolji je bio Jogi Ferel koji je imao 25 poena uz pet asistencija. Zoran Dragić je ubacio 21 poen, ali je imao svega pet poena u drugom poluvremenu.

Osim njih dvojice nije bilo dvocifrenih igrača iz ekipe Cedevita Olimpije na ovom meču.

Sva dešavanja na ovoj utakmici mogli ste pratiti iz minuta u minut uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d