Nova vest
Košarka

Subota, 21.05.2022.

09:37

"Micićev šut nije bio težak"

Bivši košarkaš Olimpijakosa Dimitris Agravanis smatra da šut kojim je Vasilije Micić šokirao tim iz Pireja u polufinalu Evrolige – nije bio težak.

Izvor: SS

Autor: SS

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski plejmejker je, pri rezultatu 74:74, postigao trojku u poslednjoj sekundi i tako Anadolu Efes odveo u finale gde će u subotu od 19.00 igrati protiv Real Madrida.

Štark arena bila je gotovo cela crveno-bela, ali su grčki navijači kraj meča dočekali hvatajući se za glavu.

Ipak, Agravanis nije bio preterano impresioniran tim pogotkom.

"Micić je pogodio šut koji se javnosti možda čini teškim, ali uopšte nije težak. Micić je imao ‘mis meč’ protiv Vezenkova jer ima sposobnost da dribla kako hoće i pripremiti šut. Takvi igrači odrađuju poseban individualni trening za poslednji šut", naglasio je Agravanis.

Smatra da je njegov bivši klub propustio ogromnu šansu za novo finale Evrolige.

"Mislim da Olimpijakos nije mogao da naleti na lošiji Efes. Turski tim zapravo ima petoricu igrača, Micića, Larkina, Brajanta, Danstona i Plajsa ili Singltona, budući da je Boboa povređen, a Simon van ekipe. Larkin i Micić su zajedno imali dobru noć. Verujem da je jako važno iskustvo, Efes ima vrlo iskusne igrače koji su učestvovali na završnim turnirima, dok je Olimpijakos imao trojicu. I Slukas i Papanikolau i Mekisik nisu bili na očekivanom nivou i, po mom mišljenju, morali su da se bore više nego što su se borili, jer prva dvojica imaju mnogo iskustva
", rekao je Agravanis.

Olimpijakos i Barselona će od 16.00 igrati za treće mesto, dok je finale između Efesa i Reala na programu od 19.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve