Nova vest
Košarka

Sreda, 18.05.2022.

21:20

Bliži se veliko finale basket 3x3 turneje

Posle Niša, u kome je održan prvi turnir MaxBet turneje, proteklog vikenda najbolji basketaši bili su u Kragujevcu u Velikom Parku, u nedelju 15. maja.

Izvor: B92

Autor:B92

Bliži se veliko finale basket 3x3 turneje

I ovog puta veliki broj prijavljenih ekipa i veliko interesovanje basketaša pretežno iz centralne Srbije, učestvovalo je u borbi za direktan plasman na finalni turnir u Beogradu (19-21. maj tokom trajanja Evroliginog "Final 4" turnira u Fan zoni).

Turnir je činilo 16 ekipa, koje su se kroz eliminacione borbe takmičile za titulu šampiona u Kragujevcu i vredne nagrade koje je obezbedio tehnički partner turnira Adidas.

Pobednik turnira je Jaris Gang i oni će biti direktni učesnici velikog finala na Savskom trgu i jedan od nosilaca. Odlučeno je da polufinalisti MaxBet 3×3 basket turneje iz Niša i Kragujevca budu i nosioci grupa na velikom finalu u Evroliginoj Fan zoni.

Veliko finale 3×3 basket turnira održava se na Savskom trgu u "Fan Zoni" Evrolige od 19 do 21. maja.

Ekipe će biti podeljene po starosnim kategorijama:
- seniori
- igrači do 18 godina;
- igrači do 16 godina starosti

Broj ekipa u seniorskoj konkurenciji je ograničen na 32 tima, a polufinalisti Maxbet 3×3 turneje su ujedno i prvi učesnici i nosioci grupa (osam ekipa sa dva turnira).

Interesovanje za turnir je veliko, ali je ostalo još malo mesta za prijavu. Sve zainteresovane ekipe mogu se prijaviti putem sledećeg linka: https://play.fiba3x3.com/events/625d275a-d504-4489-8855-8287138f19de.

"Ostalo je još malo vremena, iskoristite šansu i prijavite se za finalni turnir na najvećem klupskom sportskom događaju koji će da bude održan ove godine u Evropi, a domaćin je upravo naša država Srbija i grad Beograd. Pokažimo zašto je Srbija zemlja košarke!", poruka je organizatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve