Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.05.2022.

16:43

Bodiroga o Jasikevičusu: Oduvek sam znao

Dejan Bodiroga, čuveni srpski košarkaš, govorio je Šarunasu Jasikevičusu i njegovom trenerskom putu.

Izvor: LN

Autor: LN

Bodiroga o Jasikevičusu: Oduvek sam znao
EPA PHOTO EFE / ANDREU DALMAU

Trostruki šampion Evrolige je govorio pred Fajnal-for u Beogradu koji je na programu narednog vikenda.

"Oduvek sam znao da će biti sjajan trener. On je ekipama davao karakter", rekao je Bodiroga, koji je sa Šarasom osvojio EL u Barseloni sezone 2002/03.

Iskusni Litvanac i Barsa će se u polufinalu Fajnal-fora sastati sa Real Madridom.

"Barselona je bila konstantnija tokom sezone. Oni imaju blagu prednost, kao što smo već videli u međusobnim susretima. Madriđani su imali neke uspone i padove u poslednjih nekoliko nedelja, ali to je sada prošlost. Oba tima igraju dobro i neće nikom biti lako. Ja se nadam da ćemo imati zanimljivu utakmicu",
objasnio je Bodiroga u intervjuu za "Marku".

Četrdesetdevetogodišnjak iz Kleka nije želeo da precizno odgovori na pitanje o tome za koga će navijati.

"Teško je reći. Mene je pogledala sreća pa sam osvojio takmičenje tri puta, ali uvek ima mnogo takmičarskih timova. Morate imati kontinuitet u regularnom delu, plej-ofu, pa Fajnal-foru, a morate i da znate kako da se nosite sa pritiskom. Mislim da će ovo biti prava proslava košarke i nešto posebno".

Jedan deo intervjua bio je posvećen Luki Dončiću, koji se plasirao u finale Zapada u NBA ligi izbacivši favorizovane Finiks Sanse sa svojim Dalas Maveriksima.

"I kada je bio dosta mlađi videlo se da je spektakularno talentovan, da je veliki igrač sa sjajnim karakterom na teren. On poseduje sve i predviđam mu velike uspehe", podvukao je Bodiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve