Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.05.2022.

19:30

Šaras: Ne moramo da zavisimo od Nikole, on je ipak samo čovek

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus govorio je o predstojećen Fajnal-foru.

Izvor: RM

Autor: RM

Šaras: Ne moramo da zavisimo od Nikole, on je ipak samo čovek
Foto: Profimedia

Barselona u četvrtak igra polufinalni meč protiv Real Madrida, a utakmica počinje u 21 čas.

Šarunas Jasikevičijus kaže da će njegova ekipa biti spremna za Fajnal-for.

„Tim će biti spreman. Razmišljamo i o rivalu i o nama. Moramo da budemo veoma fokusirani. Ključno će biti to da ništa ne prepuštamo slučaju. U utakmicama protiv njih, ako je bilo velikog broja poena, to je zato što smo prepuštali stvari“, rekao je Jasikevičijus.

Kori Higins koji je dugo vremena bio odsutan zbog povrede, igraće na F4.

Svi su trenirali osim Martinesa, koji je prehlađen. Kori Higins će igrati jer nam je njegovo iskustvo veoma značajno. Jasno je da neće moći da dostigne 100 odsto svojih mogućnosti. Ali imaćemo sve igrače na raspolaganju“,
dodao je litvanski stručnjak.

Barselona je pobedila Real u prethodnih pet mečeva u nizu, a Šaras smatra da je to motiv više za Madriđane.

„Pobedili smo ih u poslednjih pet utakmica i taj podatak nam ne ide u prilog jer je Real sada previše željan te pobede. Dolaze u najboljem trenutku sezone i igraju veoma dobro. Imaju iskusne veterane sa mnogo iskustva i znaju kako da igraju ovo. To je Fajnal-for i sigurno će biti teško“,
kaže on.

Nemerljiv je uticaj koji Nikola Mirotić ima na ekipu Barselone, ali trener ekipe iz Blaugrane kaže da ekipa ne mora samo od njega da zavisi.

„Svi su nam potrebni i pokazali smo da ne moramo da zavisimo čak ni od Nikole koji je najbolji u Evropi. Nadamo se da će igrati dobro, ali ako i ne odigra sjajno, on je na kraju ipak samo čovek, moraju i drugi da iskoče“, zaključio je trener Barse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve