Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.05.2022.

19:45

Micov srušio Partizan – Budućnost izborila "majstoricu"!

Košarkaši Budućnosti savladali su Partizan u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige rezultatom 72:71 (20:17, 18:10, 17:22, 17:22).

Izvor: SS

Autor: SS

Micov srušio Partizan – Budućnost izborila
Foto: aba-liga.com/Buduænost VOLI

Crnogorski tim je u podgoričkoj dvorani "Morača" kontrolisao meč i rezultat tokom većeg dela, ali se sve zakuvalo u završnici zahvaljujući Zeku Ledeju. Na kraju je Vladimir MIcov izborio "majstoricu" za Budućnost koja će se igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, a termin će biti naknadno saopšten.

Kao što je Partizan dominirao u prvoj utakmici ove serije, tako je Budućnost u većem delu drugog susreta iskontrolisala sve napadačke opcije crno-belih.

Istina, Partizan je sam kriv za to jer je očajno šutirao od starta (8/18 penali i 1/10 trojke do poluvremena), a uz to je nizao izgubljene lopte i, teniskim rečnikom, neiznuđene greške.

Ne bi se moglo reći da je atmosfera uticala na igrače srpskog tima, jer je i poslovično "najhladniji" Kevin Panter igrao očajno od početka, toliko da ga je Željko Obradović izveo iz igre posle samo 90 sekundi.

Kasnije se Panter vratio, dobio dobru minutažu i utakmicu završio bez ijednog postignutog poena.

On je potpuno podbacio, dok je Zek Ledej imao čak 28 poena i praktično je sam doveo Beograđane na rub trijumfa sa 28 poena i osam skokova.

Ali, niko drugi u Partizanu nije bio dvocifren.

Prvu četvrtinu i deo druge obeležio je veliki broj faulova na obe strane, rani izlazak iz bonusa, pa samim tim i slobodnih bacanja, gde je domaći tim uspeo da stekne razliku.

Budućnost je birala mnogo bolja rešenja u napadu i lakše dolazila do poena, pa je u prvoj deonici prednost išla do +7, a u završnici druge otišla do +11.

Zaslužan za to bio je Petar Popović koji je pogodio trojku na sedam sekundi pre kraja za 36:27, a onda ukrao loptu pod košem Partizana i položio je za 38:27 pred odlazak na veliki odmor.

Partizan je u drugo poluvreme ušao sa vidno boljom energijom, ali je nalet zaustavio Vladimir Micov trojkom sa sedam metara uz zvuk sirene, a onda i serija pogodaka Kendrika Perija.

Budućnost je imala i vođstvo od 49:36, ali su trojkama Rade Zagorac, Alen Smailagić i u pred ulazak u odlučujućih 10 minuta Aleksa Avramović doveli Partizan do samo četiri poena minusa.

Popravio je Partizan šut iz igre, ali ne i očajne procente sa linije penala. U međuvremenu su domaći počeli da hvataju veći broj skokova u napadu i to je "slomilo" crno-bele ove večeri u Podgorici.

Partizan jeste najpre stigao do 55:52, ali je i taj nalet Budućnost odbila. Sve dok Zek Ledej nije preuzeo stvari u svoje ruke.

Trojka Radeta Zagorca je najavila seriju Amerikanca kojom je Partizan došao do preokreta i vođstva rezultatom 69:67.

Kobs je izjednačio, ali je Dalas Mur doneo novih +2 Partizanu, a Džikić nije tražio tajm-aut pred poslednji napad Budućnosti.

Kendrik Peri je probio i imao čisto polaganje, ali je proigrao Vladimira Micova u ćošku koji, uprkos 25 odsto šuta za tri poena u celoj sezoni, pogađa trojku za 72:71.

U poslednjem posedu ostalo je još tri sekunde.

Partizan se posle tajm-auta Obradovića odlučio za lob bas preko celog terena za Lesora, što nije prošlo i meč je bio završen.

Na kraju je najefikasniji bio Ledej sa 28 poena, a u Partizanu je Madar imao 9, Lesor 8, a Avramović 7 poena.

U pobedničkom taboru Peri i Popović su imali po 15, a Kobs je ubacio 13.

Sva dešavanja iz Podgorice pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d