Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.05.2022.

10:00

Igrali polufinale Evrokupa, pa ispali iz lige

Košarkaši Andore i zvanično će biti drugoligaši od naredne sezone.

Izvor: SN

Autor: SN

Igrali polufinale Evrokupa, pa ispali iz lige
Foto: Profimedia

Andora i San Pablo Burgos su ekipe koje napuštaju ACB ligu na kraju ove sezone.

Ekipa Andore je poražena od Tenerifa rezultatom 77:75 u poslednjem kolu, dok je Burgos rezultatom 83:68 poražen od "srpske" Fuenlabrade uz odlične partije Dušana Ristića i Jovana Novaka.

Andora je ove sezone igrala sa Partizanom u grupi A u Evrokupu, čak su na svom parketu uspeli i da savladaju crno-bele, a igrali su i polufinale Evrokupa gde ih je eliminisala Bursa.

Takođe, ekipa Andore je u osmini finala eliminisala Budućnost koja u nedelju od 20:30 dočekuje Partizan u drugom meču polufinala ABA lige.

Plejmejker Andore je bivši as Partizana, Kodi Miler Mekintajer, a tu je još i Dru Kraford sin čuvenog NBA sudije Dena Kraforda, kao i sjajni igrači poput Klevina Hane ili Konora Morgana.

San Pablo Burgos ove sezone možda i nije imao iskorak u Evropi, ali su u sezonama 2019/20 i 2020/21 osvajali FIBA Ligu šampiona.

Ovde se takođe nalaze bivši igrači Partizana Aleksej Nikolić i Aleks Renfro, tu je i Entoni Klemons, Džulijan Gembl koji je sa Teodosićem i Markovićem igrao za Virtus, pa i bivši centar Crvene zvezde Lendri Noko uz Tarika Filipa i Ćavija Rabasedu.

Iz druge lige u prvu se plasirala Granada, dok je najveći favorit da kroz plej-of dođe do drugog mesta Estudijantes za koji je u prethodnom delu svoje karijere nastupao još jedan igrač Partizana, Aleksa Avramović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve