Nova vest
Košarka

Subota, 14.05.2022.

09:40

Krstić: Teodosić mi je kum, ali nismo pričali u reprezentaciji VIDEO

Proslavljeni srpski centar Nenad Krstić takođe je bio deo dokumentarnog filma Evrolige pod nazivom "Srbija, zemlja MVP-eva".

Izvor: SS

Autor: SS

Krstić: Teodosić mi je kum, ali nismo pričali u reprezentaciji VIDEO
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Tema su, kao što je poznato, Nikola Jokić, Vasilije Micić i Miloš Teodosić, kao prošlogodišnji najbolji igrači NBA, Evrolige i Evrokupa, svi koji dolaze iz jedne zemlje. Bivši kapiten reprezentacije Srbije je tom prilikom pričao o svom odnosu sa Teodosićem, nedavnom MVP-jem finala Evrolige.

Ono što je u javnosti postojalo samo kao spekulacija, Krstić je sada javno priznao – da sa svojim kumom i velikim prijateljem nije razgovarao godinu dana u nacionalnom timu, iako su bili cimeri u sobi.

"Posvađali smo se na pripremama reprezentacije i godinu dana nismo pričali. Možete da zamislite kako je bilo kada ste godinu dana cimer sa nekim, a ne razgovarate. Igrali smo u finalu i mislim da je to bilo najbolji trenutak za nas da igramo zajedno. Uvek mi je dodavao loptu, posle toga smo naravno nastavili da razgovaramo, ali mi je dodavao i kada nismo pričali", rekao je Krstić.

Njihova saradnja plej-centar bila je jedna od najboljih u istoriji Evrolige, a prednjačili su u dresu CSKA i Srbije, gde su pokupili mnoge medalje i trofeje.

"Igrao sam sa Milošem od 2011. do 2013 u CSKA, ali i od 2008. do 2014. u reprezentaciji i znam ga veoma dobro. Prošli smo kroz mnogo dobrih i loših stvari. Mi smo kumovi i veoma, veoma smo bliski. Igrao sam sa njim na poziciji 'pet', dobio sam mnogo lakih koševa. Ne morate da budete mnogo dobri igrači da biste uz njega pogađali. On čini stvari mnogo lakšim na terenu, a ostale igrače čini boljim. To je veoma važno za velike igrače", ispričao je Krstić.

Krstić je karijeru završio 2016. godine, baš kada je Teodosić osvojio prvi trofej Evrolige sa CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve