Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.05.2022.

17:00

Hrvati napuštaju ABA ligu?

Jadranska liga mogla bi ovog leta da doživi ozbiljne promene, tačnije da ostane bez klubova iz Hrvatske.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvati napuštaju ABA ligu?
Foto: ABA liga

Dok se u Srbiji poslednjih dana intenzivno govori o velikoj nepravdi učinjenoj osvajaču ABA 2 lige Zlatiboru, Košarkaški savez Hrvatske je na nedavno održanoj sednici izneo jasan predlog da tamošnji klubovi napuste Jadransku ligu i priključe se drugom regionalnom takmičenju, piše Mozzartsport.

U pitanju je Alpe Adria Cup koje okuplja klubove Centralne Evrope, preciznije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije. Alpe Adria Cup funkcioniše pod ingerencijom FIBA.

Potencijalni izlazak hrvatskih klubova iz ABA lige definitivno bi zatvorio vrata Evroligi i takmičenjima pod rukovodstvom te organizacije i cilje je potpuno okretanje Fibinoj Ligi šampiona, Evropa kup i pomenuti Alpe Adria kup.

Na hrvatske klubove se vrši pritisak da izađu iz ABA lige i na pomenutoj sednici iznet je detaljan plan pod kojim bi uslovima i na koji način mogli da naprave "transfer" u druga takmičenja. Sve pod parolom razvija hrvatskih košarkaša što bi za cilj imalo promociju novih reprezentativaca Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve