Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.03.2022.

17:00

Zvezda dominantno čuva prvo mesto, debitovao sin legende

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su nadigrali Krku iz Novog Mesta rezultatom 76:56 (18:15, 27:9, 19:14, 12:18) u utakmici 24. kola ABA lige.

Izvor: SS

Autor: SS

Zvezda dominantno čuva prvo mesto, debitovao sin legende
Foto: aba-liga.com

Branilac šampionskog prstena je stigao do 20. trijumfa ove sezone, uz samo dva poraza i praktično je obezbedio prvo mesto na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja.

Krka, pak, ostaje poslednjeplasirani tim na tabeli sa skorom 4-18 i sve je bliža ispadanju iz elitnog ranga.

Kao što se i očekivalo, pitanje pobednika u ovom meču nije se postavljalo nijednog momenta, a Dejan Radonjić je uspeo da rasporedi minutažu ravnomerno.

Čak je priliku da debituje dobio 16-godišnji Nikola Topić, sin legende jugoslovenske košarke Milenka Topića i proslavljenog reprezentativca.

Nikola, rođen 2005. godine, imao je nekoliko zapaženih poteza, a utakmicu je završio sa četiri poena, pet asistencija i dva skoka, što su njegove prve statističke kolone popunjene u ABA ligi.

Slovenački tim se u igri držao tek donekle u prvoj četvrtini, ali već sa uvodnim minutima druge deonice razlike je postala dvocifrena i kasnije je samo rasla.

Već do poluvremena je stigla do +21 (45:24), a u drugom delu susreta išla i do +28, pa je mnogo pre kraja sve bilo rešeno.

Interesantno je da su se svi igrači Zvezde upisali u listu strelaca, a da niko od njih nije imao dvocifren učinak.

Najviše su imali Ognjen Kuzmić i Nejt Volters, po devet, a po osam su imali Nikola Ivanović, Stefan Lazarević i Eron Vajt.

U poraženom sastavu Krke Rok Stipčević je bio najbolji sa 17 postignutih poena.

Sva dešavanja iz dvorane "Aleksandar Nikolić" pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve