Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.03.2022.

17:35

Radonjić: Da damo sve od sebe

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa biti oslabljena protiv Albe iz Berlina.

Izvor: B92

Autor:B92

Radonjić: Da damo sve od sebe
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs

On je dodao da će biti potrebno da pruže sve od sebe kako bi došli do povoljnog rezultata.

"U Berlin idemo značajno oslabljeni, sa timom koji je trenutno na raspolaganju da damo sve od sebe, da vidimo šta bi mogli da uradimo, svesni da je to kvalitetan protivnik i da će biti potrebno da izvučemo sve iz sebe i pokušamo da tražimo šanse za dobar rezultat", rekao je Radonjić, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde gostovaće u petak ekipi Albe iz Berlina, u meču 32. kola Evrolige.

Zvezda je trenutno deveta na tabeli Evrolige sa 11 pobeda i 13 poraza, dok je Alba 12. sa devet pobeda i 14 poraza.

Radonjić je dodao da je nemačka ekipa u dobroj formi i da su tokom sezone pokazali da mogu da igraju na visokom niovu.

"Tokom sezone je pokazala da može da igra na visokom nivou i smatram da je jedan od boljih mečeva odigrala ovde protiv nas, kada su nas apsolutno nadigrali i zasluženo slavili", ocenio je on.

Zvezda u Berlinu neće moći da računa na Ostina Holinsa, Branka Lazića i Majka Cirbesa, a sa ekipom su otputovali mladi košarkaši Nikola Topić i Luka Vudragović.

Radonjić je rekao da je potrebno da se ekipa privikne na trenutnu situaciju, pošto su u kratkom periodu ostali bez dvojice igrača (Holins i Lazić).

"Imali smo dobru situaciju, bili u dobrom ritmu i igrama koje smo prikazivali nagovestili da možemo da nastavimo tako. Sada treba da se pregrupišemo i u novim okolnostima izvučemo maksimum. To nas malo uslovljava. Treba da se vidi kako ćemo da izgledamo, znamo da je protivnik dobar, da ima veoma dobar potencijal, da ima dobru igru", dodao je on.

"To je ekipa koja je kadra da igra na visokom nivou, sa puno trčanja, dobrih elemenata, odbrane na koju moramo da se adaptiramo. Trudićemo da se pripremimo što bolje možemo u ovoj situaciji i damo maksimum", istakao je Radonjić.

Trener crveno-belih rekao je da je zadovoljan učinjenim u dosadašnjem delu takmičenja, kao i da raspored u finišu regularnog dela Evrolige nije dobar za njegov tim.

"Ima i drugih timova koji imaju svoje želje i ambicije. Idemo od utakmice do utakmice. U našoj novoj situaciji je potrebno da vidimo kako ćemo da se snađemo i koliko možemo", rekao je on.

Košarkaš Zvezde Nikola Ivanović ocenio je da ekipa ulazi u poslednji deo sezone, u kojem je svaki sekund na terenu bitan.

"U prvom delu sezone nismo igrali kako treba, igrali smo jako loše. Bez obzira na taj poraz od Barselone, igramo dosta kvalitetno u Evroligi. Nadam se da ćemo, uz sve probleme koje imamo, da odigramo dobar meč", rekao je Ivanović.

Zvezda ima samo jednu pobedu iz sedam utakmica sa Albom u Evroligi, a Ivanović je dodao da se radi o kvalitetnom protivniku.

"Rekao bih da je to tim koji dosta preuzima, igra dosta agresivno, imaju kvalitet u napadu i igrače koji mogu da igraju kvalitetnu odbranu i na bekovima i na centrima. To je predstavljalo problem u prvom delu sezone", zaključio je Ivanović.

Meč između Albe i Zvezde na programu je u petak od 20.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve