Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.02.2022.

19:00

Zvezda razbila Partizan i osvojila Kup Koraća!

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pobedom nad Partizanom u finalu rezultatom 85:68.

Izvor: MT

Autor: MT

Zvezda razbila Partizan i osvojila Kup Koraća!
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Klub sa Malog Kalemegdana je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine, stigao do ukupno osme u istoriji ovog takmičenja, te se izjednačio upravo sa večitim rivalom u tom parametru.

Izabranici Dejana Radonjića su, nakon pobede u ABA ligi, ekipu Željka Obradovića savladali i u ovoj borbi za prvi pehar u sezoni.

Crveno-beli su imali prednost od početka do kraja utakmice, razlika je najviše iznosila +23, a pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Nikola Kalinić sa 18 poena, četiri asistencije i tri skoka.

Ispratili su ga Ostin Holins sa 15 poena i pet asistencija, Nejt Volters sa 14 poena i četiri dodavanja, odnosno Stefan Marković sa 13 poena.

Kod Partizana najbolji su bili Matijas Lesor sa 19 poena, Kevin Panter je dodao 14, Dalas Mur 11, uz pet asistencija, a dvocifren je bio još Zek Ledej sa 10 poena.

Početak utakmice bio je izuzetno tvrd, a prvi poeni viđeni su tek posle tri minuta, kada je poentirao Volters posle kontre.

Zvezda je tada ušla u seriju, stigla do 10:0, što je Obradovića nateralo na pozove prvi tajm-aut na meču.

Probudio je svoje izabranike, koji su vrlo brzo prišli na -2, međutim, rezervista Stefan Marković je ponovo doneo nešto osetniju prednost crveno-belima.

Početkom drugog kvartala Zvezda je opet stekla dvocifrenu prednost, koja je malo po malo rasla.

Partizan se dosta mučio u napadu, na momente su zasijali Kuruc i Ledej, a u tim trenucima falio je i doprinos domaćih igrača, koji u prvom poluvremenu nisu dali nijedan koš.

Maksimalna razlika tokom prvog dela igre bila je +23, da bi na veliku pauzu Zvezda, pre svega zahvaljujući Kaliniću i Markoviću, odnela vođstvo od 49:28.

Zvezda je i treću četvrtinu bolje otvorila, a problemi za Partizan postali su veći sa činjenicom da su posle samo dva minuta izašli iz bonusa.

Partizan je u trećem kvartalu razliku smanjio na -17, Radonjić je reagovao tajm-autom, te je Zvezda ubrzo ponovo povratila staro vođstvo.

Nakon tehničke za Obradovića, drugu je zaradio i Radonjić, koji je krajem ove četvrtine morao u svlačionicu, prerano.

Nakon 10 minuta u drugom poluvremenu bila je ista meta – isto odstojanje situacija, pošto je ona završena rezultatom 18:18.

Partizan je pokušao da u poslednjoj četvrtini stigne do čuda i preokreta, ali jednostavno nije išlo.

Jedino što su uspeli da urade jeste da priđu na -15, međutim, i taj potencijalni nalet je brzo odbijen, te je Zvezda rutinski privela meč kraju.

Kao što smo rekli, Zvezda i Partizan su sada izjednači po broju trofeja u Kupu Koraća i imaju ih po osam.

Dve ekipe nastavljaju borbu u ABA ligi, a nakon regionalnog takmičenja, za kraj sezone zakazani su dueli u Superligi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

611 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve