Nova vest
Košarka

Utorak, 25.01.2022.

17:00

Ubedljiv poraz Partizana

Košarkaši Partizana poraženi su od Turk Telekoma rezultatom 85:71 u 11. kolu Evrokupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Ubedljiv poraz Partizana
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana su tek u utorak ujutru doputovali u Ankaru, tačnije oko 3:00 po lokalnom vremenu i to posle celodnevnog puta.

Ovaj umor se i te kako osetio, pa su izabranici Željka Obradovića odigrali možda i najlošiji meč ove sezone i ubedljivo su poraženi od Turk Telekoma rezultatom 85:71.

Što se same utakmice tiče, možemo reći da je domaća ekipa od prvog minuta uspostavila kontrolu ritma i da to nije ispuštala ni u jednom momentu susreta.

Učenik Svetislava Pešića, Henrik Redl, imao je veliki broj raspoloženih košarkaša za igru večeras, a posebno se izdvaja Entoni Klemons koji iz igre nije imao nijedan promašaj i promašio je samo jedno slobodno bacanje na utakmici.

Partizan je odigrao veoma slabo, pogodivši samo 18 slobodnih bacanja od ukupno 33 koliko su šutnuli, dok je šut za dva poena bio 19/39, a za tri tek 5 od 17...

Turk Telekom je šuterski bio značajno bolje raspoložen, 22 od 30 je bio njihov šut za dva poena, dok su u šutu za tri poena bili uspešni 11 puta od ukupno 23 šuta za tri koliko su uputili ka košu Partizana.

Što se tiče skokova, Partizan je sa 29 bio uspešniji u odnosu na 25 skokova domaćeg tima, ali su imali samo 15 asistencija naspram 22 Turk Telekoma, a Partizan je imao 12 izgubljenih, dok je Turk Telekom zabeležio 15.

U redovima Partizana, Dalas Mur se istakao sa 15 poena i 2 skoka, 14 je dodao Kevin Panter, uz 5 skokovai po 2 ukradene lopte i asistencije, Lesor 14 poena i 8 skokova i tek 4 od 16 sa linije za slobodna bacanja.

Dvocifreni su bili još i Zek Ledej i Aleksa Avramović sa po 10 postignutih poena, dok je Alen Smailagić postigao 4, Koprivica 2, a toliko poena je imao i Jam Madar.

Najefikasniji je bio, kako je spomenuto, Entoni Klemons sa 20 poena i to bez promašaja, a uz 20 poena je imao 3 skoka i 8 asistencija, dok je 15 dodao DžaDžuan Džonson, kao i Džered Terel.

Meč možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

371 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d