Nova vest
Košarka

Sreda, 19.01.2022.

10:55

Hrvatska košarka traži novog selektora

Hrvatski košarkaški savez (HKS) i dosadašnji slektor seniorske reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić postigli su dogovor o međusobnom prekidu saradnje.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvatska košarka traži novog selektora
Foto: Profimedia

Mršić je reprezentaciju preuzeo odlukom Upravnog odbora HKS-a u maju 2019. godine, prve utakmice je vodio na NBA letnjoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku uspešno proveo kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

"Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje gospodinu Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj saradnji. Ovim putem bih mu poželeo mnogo uspeha u budućim poslovnim angažmanima", izjavio je predsednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora sa selektorom.

Donedavni izbornik Veljko Mršić se zahvalio i HKS-u i svojim saradnicima na međusobnoj suradnji:

"Nakon gotovo tri godine dobre saradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom poverenju koje je rezultiralo uspešnim plasmanom reprezentacije na Evropsko prvenstvo, što je i bilo definisano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te celoj reprezentaciji želim puno uspeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svetskom prvenstvu",
rekao je Mršić.

Mršić neće ostati nezaposlen, preuzeće španski Breogan koji je trenutno osma ekipa Endesa lige s skorom 9-7.

Inače, Mršić je već bio trener u Španiji. U sezoni 2017/2018 vodio je Bilbao, a za vreme igračke karijere nastupao je za Unikahu, Đironu i Granadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve