Mijailović: Željko se vratio u Partizan sa 9 osvojenih Evroliga

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, bio je gost Jutarnjeg programa Prve televizije.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana igraju veoma dobro na startu sezone predvođeni živom legendom evropske košarke, Želimirom Željkom Obradovićem.

O svemu tome je za Prvu televiziju govorio predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

"12 pobeda i 2 poraza na startu sezone pa možemo biti zadovoljni. Jedan poraz u Evrokupu i jedan u ABA ligi, a verujte mi da ne postoji ekipa koja je osvojila trofej i pobedila sve utakmice. Imali smo teško gostovanje u Andori, gde smo poraženi za pola koša, a tako dobili Huventud. U ABA ligi smo se borili i nismo mogli da dobijemo derbi. Kada je došao Željko, Partizan je pokazao ambicije i to je mlada ekipa, talentovana, koja će vremenom da raste i imamo prednost u odnosu na sve druge ekipe u tom smislu. Željko je najbolji evropski trener i borićemo se za sve trofeje sa njim. Teret im je na leđima i to je urađeno pre početka a sezona je duga, setite se da je sezona prekinuta u martu 2020. kada smo mogli da osvojimo neki trofej tada, a jednostavno daćemo sve od sebe da usrećimo navijače Partizana", rekao je Ostoja Mijailović

Pritisak postoji, navijači nekada žele da se dogodi čudo preko noći

"Ako niste spremni da se nosite sa pritiskom onda ovo nije za vas. Nismo mi jedini koji žele trofej. Naš cilj je dobra organizacija i da se niko ne povredi i da bude na tribinama fer i sportsko navijanje i da na parketu izborimo trofeje. Nikada mi se nije dopadalo kada ekipe van parketa pokusavaju nešto da urade. Bili ste svedoci organizacije zadnje 3 ABA lige, nigde u Evropi nema tolko tenzije, napada, mržnje, svađa, mi zelimo da to prevaziđemo. Jednostavno svako od nas treba da da nešto, ja sam imao poziva od mnogo novinara i nikome niasm odgovarao na komentare i bilo je tu raznih gostovanja s druge strane... Situacija je jednostavna, mlad sam došao u ovo i želeo svakome da odgovorim na napad, a kada vas uvuku sa parketa u ovo vi gubite jer ja ne želim ad se svađam al sam dužan da kao predsednik zaštitim i igrače i trenere i sve zaposlene. Na poslednjem derbiju ni na šta nisam hteo da odgovaram. Kažu naduvan balon, a ko ga je naduvao? Ja nisam niti sam učestvovao u nečemu sličnom. Sportu trebaju situirani, uspešni ljudi i nezavisni od sprota koji poštuju svoju državu i ne ratuju sa drugom stranom. Treba da bude ponos za sve nas izgradnja nacionalnog stadiona, iako nisam u fudbalu, to je poruka ceolm svetu. sport je najbolji ambasador na svetu"

Partizan ima velikog trenera na klupi...

"Željko se vratio u najjačoj snazi, sa 9 Evroliga osvojenih i to je ozbiljna poruka za našu zemlju. Partizan je po broju navijača i svačemu još jedan od najvećih u Evropi, a Željko još jednom to pokazao. Kari Pešić je vrhusnki stručanjk svim srcem sam uz njih da pokažemo i da u nacionalnoj košarci uradimo više. Piksiju čestitam, velika radost i želim da to dugo traje. Njih trojica su se vratili u srpski sport i to je pokazatelj u kom smeru treba da se ide, a mi da organizuemo sve bolje i da poštujemo nešto što će dovesti sve na bolji nivo. Na našem derbiju 10 organizovanih navijača 40 minuta vređa najboljeg evropskog trenera koja je to poruka? On se izdigao iznad svega i nije ništa o tome pričao. Željko zaustavio vređanje Čovića, a ni ja nisam učestvovao niti podržavao, a neki su učestvovali u vređanju naših ljudi, naše utakmice primer celoj Evropi jer tim incidentima gubimo reputaciju a ulažemo veliki novac i napor"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.