Nova vest
Košarka

Petak, 26.11.2021.

21:23

Radonjić: Uniks odigrao izvanredno; Kalinić? Videćemo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pohvalio je ekipu Uniksa na sjajno odigranoj utakmici i pobedi u 12. kolu Evrolige (98:78).

Izvor: SS

Autor: SS

Radonjić: Uniks odigrao izvanredno; Kalinić? Videćemo

"Bili smo mekani u odbrani. U drugoj četvrtini je bilo nešto bolje, ali u nastavku su oni kontrolisali sva dešavanja na terenu. Bili su izuzetno dobri večeras", rekao je Radonjić na engleskom u uvodu konferencije, pa nastavio na srpskom:

"Oni su u sjajnoj formi već neko vreme. Činjenica da su savladali Milano sa skoro 30 razlike prošle nedelje je pokazala da imaju puno razloga da budu optimisti ove sezone, i u VTB i Evroligi. Napadački su potentna ekipa koja je znalački to valorizovala, imali su kontrolu, šutirali su izvanredno. Nismo uspeli to da iskontrolišemo i uđemo u konkurentnost što ostaje za dodatnu analizu. Moramo da tražimo naše greške i slabosti u odbranu, ali mora da se apostrofira da su odigrali sjajan meč".

Delovalo je da su igrači Uniksa fizički dominantniji, a novinar je kroz pitanje apostrofirao kao "da su igrali juniori i seniori".

"Rekao sam da se radi o atletski sjajnoj ekipi, koja poseduje ofanzivan kvalitet, ali to mogu da iskoriste u defanzivi. Mi smo postigli dosta koševa što je vrlo čudno s obzirom na dešavanja na terenu. Ne bi se reklo da smo postigli skoro 80 poena, a igrali smo nekada i na 60 u Evroligi. Napadački su bili sjajni i to im je donelo dobru utakmicu i dobar rezultat ove večeri u 'Pioniru'".

Da li je nemoć igrača Zvezde u prvom i drugom poluvremenu demoralisala?

"Imali smo momenat u drugoj četvrtini kada je moglo da se priđe više i konkretnije, ali nismo uspeli. Posle toga su oni sa par situacija podigli tu situaciju i drugo poluvreme su otvorili ofanzivno jako kvalitetno. To im je dalo prostora da kontrolišu igru i dešavanja na terenu".

Nedostatak samopouzdanja kod Simonovića, Davidovca, Mitrovića...

"Nisam sklon da na taj način diskutujem. Objektivno, oni su odigrali sjajan meč i da li je to zbog naše slabosti ili njihovog kvaliteta, to je za analizu. Izgledali su jako dobro večeras. Naravno da ću se potruditi da ne izgledamo loše u narednim mečevima, što neće biti lako. Sinoć smo imali prvi trening sa ovim igračima koja je večeras izašla na teren. Raspored, problemi, ispadanje igrača sa treninga, kad nemaš sa kim da treniraš, određivanje stepena potrošnje, da ne govorimo o uigranosti..."

Povratak Erona Vajta?

"On će sledeće nedelje početi da trenira, pa ćemo videti kako će se to odvijati".

Sledi period od nedelju dana bez utakmica, što nije bio slučaj od početka sezone.

"Prvi period od početka kada imamo prostora da treniramo. Opet imamo povredu igrača, Kalinića, a videćemo i da li će se nešto dešavati u hodu, što je posledica potrošnje i stvari koje nam se dešavaju još od priprema. Idemo u hodu, trening po trening, dan po dan, ali kao što se dešavalo mnogo puta od početka sezone, planovi su nam se menjali par sati pred trening. Trudićemo se da napravimo što više u sledećem periodu. Raspored u Evroligi je veoma jak, čeka nas Zenit, a onda uslovno rečeno utakmice kod kuće, ali to su Barselona, Olimpijakos i Bajern. Radićemo, pa ćemo videti kako će se to odvijati", rekao je Radonjić.

Na kraju je upitan o povredi Nikole Kalinića.

"Trenutno ne znam kakvo je stanje, večeras ili u toku sutrašnjeg dana će se više znati kakav je stepen njegove povrede, pa ćemo videti", zaključio je trener Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve